Home » Știri » Profesorul de religie acuzat că a lovit trei elevi la oră a demisionat

Profesorul de religie acuzat că a lovit trei elevi la oră a demisionat

George Stanciu / 29.11.2016, 14:44
Profesorul de religie acuzat că a lovit trei elevi la oră a demisionat

Profesorul de religie de la școala din localitatea vrânceană Vizantea Răzăşească, acuzat că a lovit trei elevi la oră, a demisionat. Acesta a fost audiat a doua oară în faţa comisiei de disciplină a școlii şi a recunoscut că este vinovat. Consiliul de Administraţie a fost de acord în unanimitate cu demisia înaintată de profesor, iar orele de religie vor fi predate de către preotul din localitate.

“Domnul profesor şi-a recunoscut vina în faţa comisiei de cercetare a evenimentelor, apoi a înaintat demisia. El a spus că nu a putut gestiona situaţia de la clasă. Consiliul de Administraţie a fost de acord în unanimitate cu demisia dânsului, demisie ce intră în vigoare cu data de 28 noiembrie 2016”, a afirmat directorul şcolii, profesorul Fănică Mărăşteanu.

Chiar dacă profesorul de religie a demisionat, Poliţia din Vrancea va continua ancheta, acesta fiind cercetat pentru purtare abuzivă. El este acuzat că ar fi lovit trei elevi de clasa a şaptea în timpul unui curs.

Părintele unui copil a depus vinerea trecută o plângere la Poliţie în cazul profesorului suplinitor de religie ce predă la şcoala din localitatea vrânceană Vizantea Răzăşească. În timpul orei de joia trecută, profesorul de religie a lovit trei copii de la clasa a şaptea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea, Bogdan Toader, a afirmat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Totodată, cazul a intrat și în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, care a solicitat conducerii şcolii în care s-a întâmplat incidentul să convoace Consiliului de Administraţie şi să analizeze cazul, arată news.ro.

”Domnul profesor şi-a ieşit din fire şi a lovit trei copii. A fost convocat Consiliul de Administraţie, au fost luate declaraţii profesorului şi copiilor. Am anunţat şi ISJ şi ni s-a spus să rezolvăm problema conform procedurii şi legii. Am anunţat şi părinţii despre incident, dar aceştia nu au depus nicio sesizare către noi, noi ne-am autosesizat. Domnul profesor de religie predă la noi zece ore, dumnealui are catedra la Vidra“, a afirmat directorul şcolii din Vizantea Răzăşească, Fănică Mărăşteanu.

Profesorul de religie a declarat că citea din Sfânta Evanghelie, iar copiii făceau gălăgie, unii dintre ei aruncând cu obiecte prin clasă. El susţine că le-ar fi cerut elevilor să facă linişte, dar aceştia nu l-au ascultat, iar la un moment dat i s-a părut că nişte copii vor să îl lovească. În acel moment, spune cadrul didactic, el s-a apărat.