Home » Știri » Protest Cotroceni: peste 700 de manifestanți îi cer demisia lui Iohannis

Protest Cotroceni: peste 700 de manifestanți îi cer demisia lui Iohannis

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 18:35
Protest Cotroceni: peste 700 de manifestanți îi cer demisia lui Iohannis

Peste 700 de persoane protestează, marți seara, în fața Palatului Cotroceni din Capitală, și îi cer demisia președintelui Klaus Iohannis.

Protestul, denumit „pro-Guvernul Grindeanu” sau „anti-Iohannis”, se desfășoară pentru a treia seară la rând, iar lozincile scandate sunt „Jos Iohannis”, ”Ieși afară, trădător de țară”, ”Noi am votat, tu ne-ai dezbinat”, ”Ne-ai dezonorat, ești suspendat”. „Sorin, nu uita, țara e de partea ta”, „Iohannis și cu ai lui, trădătorii neamului”, „Nu suntem plătiți, noi suntem uniți”, scrie Agerpres.

Luni, în jur de 1.500 de protestatari de vărsta a treia au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis, în fața Palatulu Cotroceni.

Aceștia suțin Guvernul Grindeanu, care a fost ales prin vot democratic și cer demisia președintelui Iohannis, deoarece, cred ei, acesta a vândut țara și are doar interese persoanale. El ar sta în spatele protestelor masive din ultimele șase zile, mai susțin protestatarii pro-Guvernul Girndeanu.

În același timp, în Piața Victoriei, pentru a opta zi consecutivă, protestatarii cer demisia Guvernului Grindeanu. Protestele masive care au schimbat într-un fel sau altul imaginea României în lume, au fost stârnite decizia Executivului, prin care aceștia au aprobat, într-o ședință nocturnă, OUG privind modificarea Codurilor penale, o măsură ce îi scăpad pe mulți de dosarele penale și de abuzul în serviciu.

Potrivit unui eveniment pe Facebook, vineri, simpatizanții PSD și cei anti-Iohannis sunt așteptați la un protest la Palatul Cotroceni.

„Președintele Klaus Iohannis a încălcat grav Constituția, prin încercarea de a se asocia cu imaginea unor PROTESTE SPONTANE, NĂSCUTE ÎN STRADĂ”, se arată pe pagina evenimentului.

Evenimentul a fost creat de către Bogdan Beciu, un DJ din Ploiești li posibil simpatizant sau membru PSD și va avea loc, vineri, începând cu ora 18:00.

Reamintim că, duminică, peste o jumătate de milion de oameni au protestat în toată țara, iar jumătate dintre aceștia au iești în stradă în București. Protestatarii au cerut demisia Guvernului și au salutat aborgarea OUG13/2017 pentru modificarea Codurilor penale.