Protest Cotroceni: peste 700 de manifestanți îi cer demisia lui Iohannis

de:
07 02. 2017, 18:35

Peste 700 de persoane protestează, marți seara, în fața Palatului Cotroceni din Capitală, și îi cer demisia președintelui Klaus Iohannis.

Protestul, denumit „pro-Guvernul Grindeanu” sau „anti-Iohannis”, se desfășoară pentru a treia seară la rând, iar lozincile scandate sunt „Jos Iohannis”, ”Ieși afară, trădător de țară”, ”Noi am votat, tu ne-ai dezbinat”, ”Ne-ai dezonorat, ești suspendat”. „Sorin, nu uita, țara e de partea ta”, „Iohannis și cu ai lui, trădătorii neamului”, „Nu suntem plătiți, noi suntem uniți”, scrie Agerpres.

Luni, în jur de 1.500 de protestatari de vărsta a treia au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis, în fața Palatulu Cotroceni.

Aceștia suțin Guvernul Grindeanu, care a fost ales prin vot democratic și cer demisia președintelui Iohannis, deoarece, cred ei, acesta a vândut țara și are doar interese persoanale. El ar sta în spatele protestelor masive din ultimele șase zile, mai susțin protestatarii pro-Guvernul Girndeanu.

În același timp, în Piața Victoriei, pentru a opta zi consecutivă, protestatarii cer demisia Guvernului Grindeanu. Protestele masive care au schimbat într-un fel sau altul imaginea României în lume, au fost stârnite decizia Executivului, prin care aceștia au aprobat, într-o ședință nocturnă, OUG privind modificarea Codurilor penale, o măsură ce îi scăpad pe mulți de dosarele penale și de abuzul în serviciu.

Potrivit unui eveniment pe Facebook, vineri, simpatizanții PSD și cei anti-Iohannis sunt așteptați la un protest la Palatul Cotroceni.

„Președintele Klaus Iohannis a încălcat grav Constituția, prin încercarea de a se asocia cu imaginea unor PROTESTE SPONTANE, NĂSCUTE ÎN STRADĂ”, se arată pe pagina evenimentului.

Evenimentul a fost creat de către Bogdan Beciu, un DJ din Ploiești li posibil simpatizant sau membru PSD și va avea loc, vineri, începând cu ora 18:00.

Reamintim că, duminică, peste o jumătate de milion de oameni au protestat în toată țara, iar jumătate dintre aceștia au iești în stradă în București. Protestatarii au cerut demisia Guvernului și au salutat aborgarea OUG13/2017 pentru modificarea Codurilor penale.