Home » Știri » Protestele spontane ale poștașilor continuă în țară

Protestele spontane ale poștașilor continuă în țară

George Stanciu / 11.10.2016, 15:10
Protestele spontane ale poștașilor continuă în țară

Mai bine de 60 de angajaţi de la Oficiul Judeţean de Poştă din Vaslui și-au întrerupt activitatea, marţi, şi au declanșat un protest în faţa instituţiei, fiind nemulţumiţi de o potențială majorare salarială de 62 de lei net, ce a fost anunţată de ministrul Comunicaţiilor ca urmare protestelor desfășurate de poștași, vineri, în mai multe orașe din țară.

Activitatea oficiilor poştale ce facilitează schimbul de corespondență pe raza județului Vaslui a fost perturbată marţi, după ce 62 de salariaţi ai Poştei au suspendat lucrul şi au inițiat un protest spontan. Angajaţii au ieşit în faţa sediului Poștei, având coli de hârtie pe care au scris mesaje prin care indicau că vor să le fie majorate veniturile.

”Atât Oficiul Zonal de Poştă Rurală cât şi Oficiul de Poştă Urbană au încetat lucrul, salariaţii fiind nemulţumiţi de mesajul ministrului Comunicaţiilor, care, în urma protestelor de vineri, a anunţat atunci o posibilă majorare salarială de 100 de lei brut, adică 62 de lei net. Suma este la jumătate faţă de ceea ce am solicitat noi şi, în primul rând, nici măcar nu ne-a chemat la negocieri. Asta înseamnă că ne duc cu vorba în continuare, aşa cum fac din luna aprilie. Este o desconsiderare pe faţă la adresa angajaţilor Poştei Române”, a declarat pentru news.ro Geta Turbatu, liderul Filialei Vaslui a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, .

Greva spontană a salariaţilor Poştei de la Vaslui s-a desfășurat timp de o oră, iar asta a cauzat întârzierea cu zeci de minute a schimburilor de corespondență la nivelul oficiilor funcționale din sediul aflat în gara Vaslui.

Vineri, mai bine de 200 de poştaşi au luat parte la un protest, în Piaţa Civică din Vaslui, aceștia scandând o oră și jumătate, fiind nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor. Angajaţii Poştei au scandat lozinci precum ”Vrem respect!”  și”Demisia!”, dar au și afişat pancarte cu texte împotriva conducerii Poştei: ”Conducători ai Poştei, de ce oare ne sfidaţi şi cu dispreţ ne trataţi? Ruşine să vă fie!”. Angajații au și mărșăluit vineri pe câteva străzi.

Proteste ale angajaţilor Poştei și în alte județe, cele mai importante desfășurându-se la Buzău, Ploieşti şi Galaţi.

Sursă imagine: www.adevarul.ro