Home » Știri » Proteste anti-Trump: Mii de oameni în stradă

Proteste anti-Trump: Mii de oameni în stradă

Octavian Palade / 11.11.2016, 09:25
Proteste anti-Trump: Mii de oameni în stradă

Proteste anti-Trump s-au organizat în mai multe orașe din Statele Unite, pentru a doua noapte consecutiv.

Mii de oameni au ieșit la proteste anti-Trump, după victoria acestuia în cursa pentru Casa Albă, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Manifestanții s-au arătat îngrijoraţi că triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile.

Pe Coasta de Est, proteste au avut loc la Washington, Baltimore, Philadelphia şi New York, iar pe Coasta de Vest, manifestanții anti-Trump s-au adunat la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California, şi Portland, Oregon.

Protestele au fost în majoritate paşnice, însă au fost înregistrate şi câteva acte disparate de tulburare a liniştii publice.

La Minneapolis, zeci de oameni s-au strâns şi au oprit traficul pe autostradă timp de cel puţin o oră.

Alți protestatari au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostradă aglomerată din Los Angeles, înainte de a fi dispersaţi de forţele de ordine.

Poliţia din Baltimore a transmis că aproximativ 600 de oameni au ieşit în stradă în centrul oraşului şi au blocat mai multe străzi, iar două persoane au fost arestate

Aproximativ 3.000 de oameni s-au strânsla Denver, în faţa Capitoliului statului Colorado, de unde au plecat în marş spre centrul oraşului. A fost unul dintre cele mai mari mitinguri de joi seară.

La Dallas au protestat sute de oameni.

Peste 100 de protestatari au venit la Casa Albă, unde Trump a avut prima sa întâlnire cu preşedintele Barack Obama.

În timpul nopţii, 200 de oameni s-au adunat în faţa hotelului lui Trump din Washington D.C. Ei au scandat “Fără ură! Fără frică! Imigranţii sunt bineveniţi aici!” şi au fluturat pancarte pe care scria “Suspendaţi-l pe Trump” şi “Nu preşedintele meu”.

“Nu pot susţine pe cineva care susţine atât de mult bigotismul şi ura. Este trist “, a declarat Joe Daniels, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Alexandria, din Virginia.

Autoritățile au ridicat două bariere de securitate în jurul a două proprietăţi ale lui Trump care au devenit ţinte ale furiei manifestanților: hotelul recent deschis al preşedintelui ales de la Washington şi Trump Tower, unde locuieşte magnatul, în Manhattan.

Protestele de joi au fost de mai mică amploare şi mai paşnice decât cele de miercuri. Adolescenţii şi tinerii au dominat mulţumea.

Echipa de campanie a lui Trump nu transmis nicio reacție referitoare la manifestații.