Home » Știri » Proteste într-o comună afectată de inundații. Ce îi reproșează oamenii premierului

Proteste într-o comună afectată de inundații. Ce îi reproșează oamenii premierului

Octavian Palade / 23.11.2016, 13:51
Proteste într-o comună afectată de inundații. Ce îi reproșează oamenii premierului

Aproximativ 100 de locuitori din Slobozia Conachi, comună grav afectată de inundații, au protestat miercuri în fața primăriei din localitate.

Aproximativ o sută de locuitori ai comunei gălăţene Slobozia Conachi, afectată de recentele inundații, au protestat miercuri în faţa sediului Primăriei, nemulţumiţi că Guvernul nu le-a acordat sprijin financiar pentru refacerea locuinţelor, relatează news.ro.

Oamenii s-au adunat miercuri în faţa sediului Primăriei din localitate şi au scandat ”Jos Guvernul”, ”Hoţii” şi ”Vrem să fim ajutaţi”, pentru că, au afirmat manifestanţii, până acum nu au primit niciun sprijin financiar de la Guvern pentru refacerea caselor care le-au fost afectate de inundaţii.

Localnicii i-au cerut primarului localităţii să informeze Prefectura despre situaţia din localitate, pentru ca Guvernul să aloce cât mai rapid banii necesari, în caz contrar, aceştia spunând că intenţionează să organizeze acţiuni de protest la Galaţi, dar şi la Bucureşti.

”Oamenii au spus că dacă Guvernul nu le va da banii cu care să îşi repare casele, intenţionează să protesteze întâi la Galaţi, la Prefectură, şi apoi la Bucureşti, la Guvern. S-au împrumutat la bănci ca să-şi repare casele afectate de inundaţiile din 2013 şi acum au rămas cu acele rate, iar apele le-au distrus din nou casele. Faţă de inundaţiile din 2013 sunt cu 97 de case în plus afectate de inundaţiile din octombrie. Sunt oameni în vârstă care nu au bani, iar Primăria nu dispune de fondurile necesare”, a afirmat primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir.

Potrivit unui bilanţ prezentat de Prefectura Galaţi, în comuna Slobozia Conachi au fost afectate, în urma inundaţiilor din luna octombrie, 193 de locuinţe şi 254 de anexe gospodăreşti, iar valoarea pagubelor se ridică la 1.471.963 de lei. Același raport mai arată că inundaţiile din judeţul Galaţi, din perioada 10-14 octombrie, au produs în total pagube de peste 14 milioane lei, fiind afectate circa 600 de locuinţe, 28 de poduri şi podeţe, precum şi peste 36 km de drumuri.