Home » Știri » Protestul, pe înțelesul copiilor: paralelă între Harry Potter și situația din ultimele zile

Protestul, pe înțelesul copiilor: paralelă între Harry Potter și situația din ultimele zile

Sebastian Rotaru / 06.02.2017, 14:58
Protestul, pe înțelesul copiilor: paralelă între Harry Potter și situația din ultimele zile

Tibi Codrean, un membru al emisunii Epic Show, a scris pe Facebook cum a explicat el protestul unui copil de 10 ani, făcând o paralelă cu Harry Potter.

Acesta a explicat, pe Facebook, situația României din aceste zile tensionate, iar copilului de 10 ani i-a fost explicat că șeful social-democraților, Liviu Dragnea, este un fel de Voldemort cu mustață, care are oameni infiltrați în Ministerul Magiei.

„I-am spus că există un Voldemort cu mustață care are oameni infiltrați în ministerul magiei și de acolo vrea să dea o lege prin care să-i elibereze pe toți vrăjitorii întunecați din închisoarea Azkaban, cu tot cu dementori”, spune acesta.

Actorul a mai explicat că ceea ce fac protestatarii în stradă este asemănător cu ceea ce au făcut frații Weasley când s-au opus ordinelor date de către Dolores Umbridge.

„I-am spus că ce facem noi acum e ce-au făcut frații Weasley cînd s-au răsculat împotriva zecilor de ordonanțe opresive date din pix de Dolores Umbridge. Avem lasere în loc de artificii magice și meme în loc de mături zburătoare”, scrie Tibi.

În final, Tibi Codrean spune că săptămâna aceasta, copilul are vacanță și se vor uita împreună la The Hobbit și la Lord of The Rings, pentru a înțelege de ce Sauron (Liviu Dragnea)  a adus orcii  (protestatarii pro-Guvern)  pentru a manifesta la Cotroceni împotriva lui Iohannis.

„Săptămîna asta copilul are vacanță și o să ne facem timp și pentru The Hobbit și Lord of the Rings, deci voi putea să-i explic și despre Sauronul care a dus orcii la București ca să bată intelectuali”, conchide acesta.

Reamintim că, duminică seara, în București, dar și în țară, s-a stabilit un record de protestatari, mai mare decât cei din 1989, anul în care comunismul a căzut. Jumătate de milion de oameni au protestat în țară, iar dintre aceștia, 250.000 doar în Capitală. Protestele vin ca urmarea a deciziei de aprobare a OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale și abrogată duminică de către Guvern. Oamenii au anunțat că vor continua să iasă în stradă și cer inistent demisia actualului Guvern, dar și a liderulu PSD, Liviu Dragnea.