Home » Știri » O publicație evreiască, îngrijorată de victoria lui Trump

O publicație evreiască, îngrijorată de victoria lui Trump

Octavian Palade / 11.11.2016, 14:35
O publicație evreiască, îngrijorată de victoria lui Trump

După victoria lui Donald Trump, o publicaţie evreiască marchează cea de-a 175-a aniversare a sa cu un număr comemorativ.

The Jewish Chronicle se declară îngrijorată de victoria în alegeri a lui Trump. Publicația a marcat împlinirea a 175 de ani de la înfiinţare printr-un număr comemorativ, ce are o primă pagină cu un design retro, în contrast cu titlul care face referire la câştigarea alegerilor prezidenţiale americane de republicanul Donald Trump, eveniment care îngrijorează comunitatea evreiască, informează The Guardian, potrivit news.ro.

Ziarul conţine şase pagini de analiză referitoare la victoria lui Donald Trump şi alte 12 pagini despre istoria The Jewish Chronicle, subiect prezentat şi într-o revistă specială.

Primul număr a apărut pe 12 noiembrie 1841, iar editorul Stephen Pollard le transmite cititorilor, pe prima pagină, că, în Marea Britanie, apariţia The Jewish Chronicle a fost precedată doar de cea a publicaţiilor The Times şi The Observer.

Editorialul publicaţiei îl acuză pe Trump pentru desfăşurarea unei campanii electorale care a fost ”antisemită în mod conştient”.

”Domnul Trump îl are ca model pe Vladimir Putin şi crede că NATO nu mai are un scop. Mesajul este clar: departe de a înfrunta un tiran agresiv, el va consimţi la acea agresiune. Pentru evrei, acestea sunt vremuri îngrijorătoare. Deja am fost făcuţi ţapi ispăşitori de domnul Trump, aşa că nu este o simplă presupunere să spunem că ne putem aştepta la ce este mai rău. Istoria arată că atunci când ajung la putere persoane care obişnuiesc să intimideze şi să facă rău altora, evreii sunt vizaţi”, se arată în editorial.

Republicanul Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american după ce a câştigat alegerile care au avut loc marţi, învingând-o pe rivala sa, democrata Hillary Clinton.

The Jewish Chronicle este un săptămânal evreiesc tipărit la Londra. Înfiinţat în 1841, The Jewish Chronicle este cel mai vechi ziar evreiesc din lume care a fost publicat fără încetare până în prezent. Publicaţia apare în fiecare zi de vineri, cu excepţia sărbătorilor evreieşti, când apare la începutul săptămânii, şi oferă cititorilor ştiri, articole de opinie, reportaje sociale, culturale şi sportive, dar şi editoriale. Este un săptămânal independent, neafiliat politic, deţinută de Kessler Foundation, o fundaţie de caritate din Marea Britanie.