Home » Știri » Raed Arafat: nu sunt situaţii critice din cauza viscolului; persoane care fac dializă și femei gravide, internate preventiv

Raed Arafat: nu sunt situaţii critice din cauza viscolului; persoane care fac dializă și femei gravide, internate preventiv

Sebastian Rotaru / 06.01.2017, 10:21
Raed Arafat: nu sunt situaţii critice din cauza viscolului; persoane care fac dializă și femei gravide, internate preventiv

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, vineri, că nu sunt situaţii critice din cauza viscolului, iar pentru a uşura intervenţiile, 622 de persoane care fac dializă şi 126 de gravide din judeţele aflate sub avertizare au fost internate preventiv.

„Preventiv, după dispoziţile care s-au dat joi, 622 de dializaţi şi 126 de gravide au fost evacuaţi preventiv de autorităţile sanitare şi de prefecturi, împreună cu serviciile de urgenţă”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie news.ro.

În ce priveşte intervenţiile în judeţele afectate de viscol, Raed Arafat a spus că, pe drumurile care au fost închise sunt poliţiştii de la rutieră care nu permite intrarea, iar în toate judeţe avertizate, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin, împreună cu serviciile de ambulanţă şi cu CNADNR, în unele zone fiind solicitat şi sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Legat de maşinile care au rămas blocate pe drumurile din mai multe judeţe, Raed Arafat a spus că unele situaţii sunt rezolvate, altele sunt în curs de rezolvare.

„Am avut un microbuz cu cetăţeni austrieci, o maşină cu cetăţeni moldoveni, ambele situaţii fiind rezolvate. Alte situaţii sunt în curs de rezolvare”, a precizat Raed Arafat.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18:00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

O avertizare cod roşu de viscol a fost emisă, vineri, de meteorologi pentru judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea. În aceste zone sunt intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 de kilometri pe oră, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

În unsprezece judeţe aflate sub coduri de ninsori şi viscol a fost închisă circulaţia rutieră pe drumuri naţionale şi judeţene. În patru dintre aceste judeţe – Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila – sunt închise toate drumurile.