Home » Știri » Refugiat sirian, inculpat pentru terorism în Germania

Refugiat sirian, inculpat pentru terorism în Germania

Octavian Palade / 27.10.2016, 13:22
Refugiat sirian, inculpat pentru terorism în Germania

Un refugiat sirian, suspectat de apartenență la ISIS, a fost inculpat pentru terorism de Parchetul Federal din Germania.

Un tânăr refugiat sirian, care a ajuns în Germania în 2015, în același timp cu valul de imigranți, a fost inculpat de Parchetul Federal de la Berlin, la mijlocul lunii octombrie, pentru apartenenţă la organizaţia teroristă Stat Islamic, transmite AFP, preluată de news.ro.

Tânărul Shaas Al-M., în vârstă de 19 ani, a ajuns în Germania în vara anului 2015. Recrutat de o grupare extremistă la mijlocul anului 2013, în satul său natal din Siria, acesta şi-a “continuat eforturile pentru ISIS”, se arată în actul de acuzare întocmit de Parchet.

“În cursul şederii la Berlin, el a identificat posibile ţinte de atac şi a trimis cel puţin o persoană să se lupte în Siria. În plus, el era contact pentru autorii potenţialelor atentate în Germania şi a semnalat faptul că este dispus, în principiu, să participe la un atac în Germania”, au notat anchetatorii.

Tânărul refugiat sirian este acuzat de “apartenenţă la o organizaţie teroristă” şi pentru “încălcarea legii privind controlul armelor de război”.

În luna iulie, Germania s-a confruntat cu două atacuri comise de organizaţia Statul Islamic, iar țara este în stare de alertă teroristă. Un imigrant din Siria, în vârstă de 27 de ani, care solicitase azil, a comis un atentat sinucigaş soldat cu 15 răniţi. Apoi, un afgan de 17 ani, tot solicitant de azil, a atacat călătorii dintr-un tren cu un topor, cinci persoane fiind rănite.

În luna septembrie, ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, a avertizat că în Germania trăiesc peste 500 de militanți islamiști care ar fi capabili să comită atacuri pe cont propriu sau ca membri ai unor „echipe de comando”. Totodată, oficialul de la Berlin a precizat că islamiștilor potențial periculoși li s-ar adaugă alte 360 de persoane considerate „relevante”.