Home » Știri » Mesajul pe care regele Cioabă i l-a transmis lui Donald Trump

Mesajul pe care regele Cioabă i l-a transmis lui Donald Trump

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 18:00
Mesajul pe care regele Cioabă i l-a transmis lui Donald Trump

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, i-a trimis o scrisoare președintelui Donald Trump, prin care îi spune că romii sunt sunt de acord să ajute la construirea zidului de la granița Statelor Unite cu Mexicul.

Regele Cioabă a spus că romii sunt de acord să muncească la zid, deoarece aceștia nu au de lucru, iar situația lor financiară este „foarte precară”, scrie Agerpres.

În scrisoare se mai precizează că romii sunt buni meșteșugari ai fierului, iar pe lângă asta, sunt gata să lucreze la un preț mai mic.

„Cu ocazia învestirii dumneavoastră în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii, națiunea romilor pe care o reprezint vă transmite să aveți putere în munca ce o veți depune, iar Dumnezeu să vă Binecuvânteze deciziile pe care le veți lua cu privire la pace și prosperitate la nivel internațional. Totodată doresc să vă asigurăm că națiunea pe care o reprezint vă poate sprijini în proiectele dumneavoastră; iar prima ofertă de colaborare pe care o lansăm este aceea de a executa, împreună cu membrii etniei, zidul dintre America și Mexic. Oferta de execuție este la un preț scăzut datorită faptului că națiunea romă nu are de lucru iar situația financiară a romilor este foarte precară. Nu în utimul rând vă aducem la cunoștință că romii sunt buni meșteșugari în prelucrarea fierului, putând astfel executa și proiecta lucrarea pe care doriți să o realizați”, se arată în scrisoare trimisă de Cioabă la Casa Albă.

Orindul executiv de ridicare al zidului la granița dintre Mexic și SUA a afost semnat de către Donald Trump pe data de 25 ianuarie, și, potrivit proiectului, prevede ridicarea unui zid de aproximativ 3.200 de kilometri. Potrivit unui interviu dat la postul de televiziune ABC News, președintele american a spus că lucrările la acest zid vor începe în următoarele șase luni.