Home » Știri » Regele Mihai a murit cum a trăit: în Elveția.

Regele Mihai a murit cum a trăit: în Elveția.

Redactia Știri / 05.12.2017, 14:32
Regele Mihai a murit cum a trăit: în Elveția.

Regele Mihai a murit. El este ultimul monarh din zona Europei de Est și ultimul rege pe care l-a avut România. Acesta s-a născut pe 25 octombrie 1921 la Sinaia. 

Decesul regelui Mihai vine după o lungă perioadă în care a fost bolnav. Pe lista de boli cu care a avut de-a face regele Mihai s-au numărat și carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică.

Regele Mihai de Hohenzollern și-a însușit titlul la şase ani, doar că nu putea conduce el țara, așa c-a avut o regenţă, după ce Ferdinand I, bunicul lui, a murit, iar Carol al II-lea, tatăl său, a renunțat la tron şi a rămas în străinătate din cauza unei relaţii controversate.

Regele Mihai a fost în centrul atenției până în 1941. Atunci, România, condusă de generalul Ion Antonescu, a intrat în război împotriva Aliaţilor şi atacă Uniunea Sovietică. Pe 23 august 1944, Regele Mihai, care avea 23 de ani, îl arestează pe Antonescu.

Mai mult, România a rupt relaţiile cu Germania şi a trecut la luptă de partea Aliaţilor. Istoria regelui Mihai cu Antonescu a început pe 5 septembrie 1940. Atunci, Carol al II-lea l-a eliberat din închisoare și l-a numit prim-ministru cu puteri depline. Totuși, regele Mihai și-a recăpătat puterea pe când avea 19 ani și a preluat conducerea țării.

Citește mai multe despre regele Mihai, AICI!