Home » Știri » Republica Moldova: Maia Sandu contestă rezultatul alegerilor și se plânge la Curtea Constituțională

Republica Moldova: Maia Sandu contestă rezultatul alegerilor și se plânge la Curtea Constituțională

Octavian Palade / 14.11.2016, 15:53
Republica Moldova: Maia Sandu contestă rezultatul alegerilor și se plânge la Curtea Constituțională

Maia Sandu a anunţat că echipa sa lucrează pentru a prezenta la Curtea Constituţională a Republicii Moldova toate neregulile din turul al doilea al alegerilor.

Maia Sansu îi acuză pe oponenţii săi că au folosit ”metode necinstite”: manipulare, minciună, bani murdari, resurse administrative, mass-media şi chiar serviciile secrete, transmite news.ro.

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au mers la vot ieri şi în special celor care au avut încredere în mine. Ştiu că vă încearcă emoţii dificile, emoţii de nedreptate”, a declarat candidata proeuropeană.

”Noi am fost corecţi, uniţi, mulţi, am făcut un efort extraordinar.  (…) Respect şi pe cei care au votat pe oponentul meu, dar timpul va arăta adevăratele intenţii ale acestui om”, a mai spus Maia Sandu.

Aceasta a mai declarat că alegerile ”nu au fost nici corecte şi nici libere”.

”Oponenţii noştri au folosit metode necinstite: manipulare, minciună, bani murdari, resurse administrative, mass-media care nu a fost independentă pe alocuri, chiar şi servicii speciale”, a acuzat candidata.

Sandu a adăugat că ea şi susţinătorii săi au arătat respect faţă de oameni, care îşi doresc o altfel de politică, făcută cu bun-simţ.

Din punctul său de vedere, cei care au de pierdut în urma acestor alegeri sunt cetăţenii Republicii Moldova, iar ”adevăratul câştigător şi profitor este Vlad Plahotniuc”.

De asemenea, candidata prooccidentală a cerut din nou demisia preşedintei Comisiei Electorale Centrale şi a ministrului Afacerilor Externe.

”Vom prezenta la Curtea Constituţională toate încălcările depistate în procesul electoral”, a mai declarat Sandu.

”Oameni buni, avem de lucru. Voturile voastre nu sunt simple voturi, sunt speranţe care tocmai au renăscut pentru o ţară fără oligarhi, pentru o ţară dezvoltată. În această campanie am cunoscut zeci de mii de oameni minunaţi. Trebuie să rămânem uniţi, să lucrăm pas cu pas, umăr lângă umăr”, le-a mai spus Maia Sandu susținătorilor săi.

La al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor din Republica Moldova, Igor Dodon a obţinut 52,18% din voturile exprimate duminică, iar candidata proeuropeană Maia Sandu a avut 47,82% din sufragii, potrivit rezultatelor parţiale transmise după centralizarea a 99,81% din procesele-verbale.