Home » Știri » Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime – 3 moduri de a o prepara acasă

Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime – 3 moduri de a o prepara acasă

Manolică Anca / 16.10.2020, 15:48
Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime – 3 moduri de a o prepara acasă

Parcă nu sunt la fel sărbătorile de iarnă fără o farfurie de piftie gustoasă pe masă! Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime – 3 moduri de a o prepara acasă. Trebuie să le încerci!

Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime

Iată o rețetă simplă de piftie ce, cu siguranță, va fi pe placul invitaților tăi la masa de Crăciun.

Ingrediente

  • 2-3 picioare de porc
  • 300 g carne macră de porc
  • 2 morcovi
  • o rădăcină de țelină
  • o rădăcină păstârac
  • 2 căpățâni de usturoi
  • sare grunjoasă

Mod de preparare 

Primul pas este pregătirea picioarelor de porc. Acestea se pârlesc la flacăra aragazului, după care se curăță foarte bine. Împreună cu carnea macră, se pun la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea într-un clocot, se schimbă apa și se pun din nou pe foc, împreună cu legumele curățate și cu sare.

Se va înlătura spuma de fiecare dată de la vârful oalei, iar când legumele vor fi fierte bine, se vor scoate. Carnea va continua să fiarbă până ce se va desprinde de pe oase.

Când carnea va fi gata, se va tăia fâșii și se va pune în boluri sau vase yena. Peste, se va strecura zeama, amestecată cu usturoiul pisat, în care a fiert carnea. Se acoperă și se lasă la răcit până a doua zi.

Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime - 3 moduri de a o prepara acasă

Rețete de piftie de porc cu puțină grăsime – 3 moduri de a o prepara acasă

Piftie de porc cu puțină grăsime. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei chefi de la emisiunea Chefi la cuțite de la Antena 1, ne propune o rețetă delicioasă de piftie de porc. Acesta recunoaște că oricând de mult i-ar plăcea peștele și fructele de mare, la Crăciun nu poate să lipsească piftia de pe masă.Ingrediente

  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc, neapărat urechi
  • 2 morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 capățâni de usturoi pisat

Mod de preparare

Se pârlesc picioarele și capul de porc, apoi se rad foarte bine cu lama cuțitului și le spălă. Se pune toată carnea la fiert, se spumează, după care se adaugă zarvazatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sarea și piper.

Se lasă la fiert până când carnea se va desprinde cum trebuie de pe oase. Pasul următor este să dezosarea cărnii, tăierea acesteia și punerea în boluri. carnea, Usturoiul se curăță, se pisează și se amestecă cu 100 ml de supă. Mai apoi aceasta se strecoară și se adaugă în ea zeama cu usturoiul pisat Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat, umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider.

Piftie de porc cu puțină grăsime. Rețetă muntenească

Timpul de preparare al acestei rețete este de o oră, iar timpul de gătire este de aproximativ cinci ore.

Ingrediente

  • 4 picioare porc
  • 400 g carne macră de porc
  • 1/2 cap de porc cu ureche
  • 1 ou fiert tare
  • 200 g mazăre fiartă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală foarte bine cu apă rece până devin albe și curate. Se pune la fiert carnea împreună cu extremităţile porcului în șase litri de apă rece, peste care s-a presărat sare. După ce s-a luat spuma, se adaugă ceapa și morcovul. Legumele vor fi scoase înainte de a fi fiartă carnea.

Aceasta se va lăsa la fiert până ce se va desprinde de pe oase şi zeama va scădea la jumătate. Ulterior, carnea se va tăia în bucățele mici, se va adauga usturoiul pisat și peste, zeama în care a piert carnea. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, după care se strecoară şi se potriveşte gustul de piper.

În patru vase se așază pe fund o felie de ou fiert şi apoi mazăre şi rondele de morcovi. Peste acestea se adaugă carnea și bastonaşele de morcovi şi apoi se toarnă zeama. La final, se acoperă și se deozitează într-un loc răcoros, preferabil de evitat frigiderul.

Spor în bucătărie și poftă bună!