Home » Știri » Rihanna a stabilit recordul pentru cele mai multe descărcări online ale pieselor unui artist

Rihanna a stabilit recordul pentru cele mai multe descărcări online ale pieselor unui artist

George Stanciu / 09.11.2016, 16:36
Rihanna a stabilit recordul pentru cele mai multe descărcări online ale pieselor unui artist

Rihanna a stabilit recent recordul pentru cele mai multe descărcări online ale pieselor unui artist, fiind premiată de RIAA – Recording Industry Association of America.

RIAA oferă certificate cumulative ori de câte ori când o piesă este descărcată sau ascultată online de cel puţin 150 de ori. Astfel, Rihanna a devenit primul artist din istorie ce depășește numărul de 100 de milioane de certificate, având mai exact 110,5 milioane de certificate. Acestea se traduc în 16.575.000.000 de descărcări ale melodiilor sale.

Compania de discuri Universal, cu care Rihanna a semnat, a felicitat-o pe artista originară din Barbados prin intermediul unui mesaj pe Twitter. ”Felicitări, Rihanna! Are 110,5 milioane de certificate cumulative în Statele Unite. Singurul artist care a depăşit hotarul RIAA de 100 de milioane”, arată news.ro.

De asemenea, artista RnB a câștigat de-a lungul carierei 54 de discuri de platină, fiecare dintre acestea presupunând vânzarea albumelor în peste 1 milion de copii, şi de aur (500.000 de copii).

”Aurul şi platina sunt primul mod în care industria celebrează activitatea unui artist pe piaţă”, a declarat Cary Sherman, CEO al Recording Industry Association of America. ”Dăm premii artiştilor de peste 60 de ani, dar este un moment singular sărbătorirea a ceea ce a reuşit Rihanna. Felicitări! Nu a depăşit doar borna de 100 de milioane a RIAA, dar este şi primul artist care face asta. Este un moment istoric şi un testament al unei cariere extraordinare”, a mai adăugat aceasta, potrivit riaa.com.

Robyn Rihanna Fenty s-a născut pe 20 februarie 1988, în Barbados. Aceasta s-a stabilit la New York și, începând cu 2005, a lansat opt albume de studio, iar 13 dintre single-uri sale au urcat pe prima poziție în topurile internaţionale. Discurile cântăreţei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii, pe întreg mapanondul. Ea este, între altele, câştigătoare a opt premii Grammy şi a 12 Billboard Music Awards. Rihanna a primit anul acesta și premiul Michael Jackson Video Vanguard Award pentru întreaga carieră, în cadrul galei MTV Video Music Awards 2016.

În august 2016, Rihanna a susținut pentru prima dată un concert în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.