Home » Știri » Rusia anunță că a ucis câțiva soldați turci din greșeală

Rusia anunță că a ucis câțiva soldați turci din greșeală

Sebastian Rotaru / 09.02.2017, 18:01
Rusia anunță că a ucis câțiva soldați turci din greșeală

Președintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiilor soldaților uciși în mod accidental într-un raid aerian din nordul Siriei.

Acțiunea Rusiei face parte dintr-o ofensivă mai mare a Turciei de a împinge Statul Islamic și luptătorii kurzi departe de granița din sudul Turciei, scrie BBC News.

Rusia și Turcia, care sunt părți combatante în războiul din Siria, au fost direcționate comun în cel mai recent atac aerian al Statului Islamic. Un militar turc a declarat că un avion rusesc a atacat clădirea în care se aflau soldați deportați lângă al-Bab.

Plănul era să lovească Statul Islamic, dar, accidental, „trei soldați de-ai noștri au fost martirizați, când clădirea în care se aflau echipele noastre a fost bombardată”, adăugat militarul. Alți 11 soldați au fost răniți în decursul zilei de joi.

Kremlinul a transmis o declarație prin care președintele Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele pentru familiile soldaților decedați, printr-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

„Îmi exprim condoleanțele asupra tragicului incident care a dus la moartea a câțiva soldați turci în zona al-Bab”, a spus Putin.

Incidentul vine după ce relațiile dintre cele două țări au dat semne de îmbunătățire, după ce tensiunile au escaladat în umră cu doi ani când Turcia a doborât un avion rusesc la granița cu Siria.

Rusia, Turcia și Iranul au decis acum o lună să pună la punct un mecanism trilateral pentru a urmări și a asigura respectarea totală a acordului de încetare a focului în Siria.

În document se mai arată că în cadrul mecanismului se va asigura și prevenirea unor eventuale provocări și determinarea cu precizie a modului în care va funcționa acordul de încetare a focului, au anunțat reprezentanții celor trei state, într-o declarație comună citată de Reuters