Rusia va trimite arme de ultimă generație la granițele de vest ale statului, dar și ale Belarusului

de:
02 11. 2016, 14:45
Sursă imagine: www.russianhelicopters.aero

Rusia va trimite arme de ultimă generație pe linia granițelor de vest ale sale, dar și ale Belarusului, ca răspuns pentru deciziile SUA şi NATO de a-şi consolida capacitățile de ofensivă în regiune, a transmis ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

„Aceste acţiuni (ale NATO – n.r.) subminează stabilitatea strategică şi obligă Rusia să ia măsuri defensive reciproce, inclusiv unele în teatrul vestic”, a avertizat Ministrul Apărării de la Moscova.

NATO „nu a renunţat la tentativele sale de a-şi impune voinţa asupra altor ţări prin mijloace economice şi politice, în timp ce războiul  informaţiilor este în toi”, a mai adăugat acesta, criticând acțiunile Alianței Nord-Atlantice. În astfel de condiții, Rusia şi Belarusul for lucra împreună pentru a-şi putea consolida securitatea în mod reciproc, a afirmat ministrul Serghei Șoigu, arată news.ro.

„Cooperarea bilaterală avansată şi o poziţie comună privind provocările majore la adresa securităţii globale şi regionale ne permit să ne ocupăm cu succes de consolidarea capacităţilor noastre de apărare”, a subliniat el, precizând că această abordare pare să fie necesară în acest moment, „deoarece mecanismele internaţionale de răspundere la criză s-au blocat, în timp ce punctele fierbinţi se află deja la graniţele noastre”.

În astfel de circumstanțe, Rusia a luat decizia de a trimite armament de ultimă generație, dar şi sisteme de arme moderne către unitățile militare ce apără granițele de vest ale Rusiei, a afirmat ministrul. În plus, Kremlinul va intensifica procedurile de pregătire de luptă a trupelor din zonă, a adăugat acesta.

În plus, armatele rusă şi belarusă colaborează în vederea dezvoltării interoperabilitatății şi capacității de a acţiona împreună, a spus Şoigu.