Home » Știri » Sala Bataclan se redeschide la un an de la atacurile teroriste

Sala Bataclan se redeschide la un an de la atacurile teroriste

George Stanciu / 04.11.2016, 13:48
Sala Bataclan se redeschide la un an de la atacurile teroriste

La un an după atacurile teroriste de la Sala Bataclan, în urma căruia au murit 90 de oameni, Sting va susţine un concert în noul spațiu, iar pe 13 noiembrie vor fi omagiate victimele în cadrul unei ceremonii la care vor participa şi membrii formaţiei Eagles of Death Metal, care au concertat în seara fatidică.

Sala Bataclan se redeschide la un an după atacurile din 2015, când au murit 130 de oameni la Paris şi Saint-Denis şi 90 de persoane în sala de concert.

În data 12 noiembrie, Sting va inaugura noul spaţiu, confirmarea venind chiar de la proprietarul sălii de spectacole.

Dispozitivul de securitate a fost semnificativ întărit pentru această ocazie, existând un sistem de deschidere a uşilor, dar și o desfăşurare de forţe de ordine masivă, desfășurată în ziua concertului, arată news.ro.

A doua zi, rudele victimelor şi supravieţuitorii atacurilor vor lua parte la o ceremonie omagială, iar o placă comemorativă va fi dezvelită în faţa sălii de concerte

În data de 28 octombrie, noua fațadă a Sălii Bataclan a fost dezvăluită publicului înainte de redeschidere, pentru care planul inițial fusese ca aceasta să fie inaugurată în cadrul unui concert Pete Doherty, pe 16 noiembrie.

Atentatele comise de către teroriști islamiști, la Paris, în seara de 13 noiembrie 2015 au lăsat în urmă 130 de morţi, printre care și doi cetățeni români. Terorişti înarmaţi au deschis focul şi s-au detonat în apropiere de două intrări ale Stade de France, dar au atacat și mai multe terase și restaurante. Cel mai mare număr de victime s-a înregistrat la Sala Bataclan, unde, în momentul atacului, se desfășura un concert.