Home » Știri » Samsung Galaxy S8, prezentat oficial! Imagini video și foto în premieră: preview în limba română

Samsung Galaxy S8, prezentat oficial! Imagini video și foto în premieră: preview în limba română

Redactia Știri / 29.03.2017, 22:40
Samsung Galaxy S8, prezentat oficial! Imagini video și foto în premieră: preview în limba română

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus sunt cele mai așteptate smartphone-uri dintre ultimele luni, iar Playtech.ro le-a văzut în premieră, înainte de prezentarea oficială. În rândurile de mai jos găsești primele nostre impresii după un scurt hands-on cu cele două telefoane, dar și cu dock-ul Samsung Dex.

Înainte de orice, trebuie menționat un lucru: absolut toate zvonurile despre Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus din ultima vreme sunt reale. Specificațiile tehnice pe care le-ați văzut pe Internet, fotografiile și clipurile video care au circulat pe rețelele sociale sunt cât se poate de adevărate, deci sunt foarte slabe șansele să te suprind cu ceva din acest punct de vedere. Noutatea din acest articol este reprezentată din experiența directă cu dispozitivul, experiență pe care sperăm să ți-o transmitem și ție. Acestea fiind zise, să trecem în revistă specificațiile celor două telefoane.

Samsung Galaxy S8 și S8 Plus, noile flagshipuri ale Samsung, vin cu schimbări majore la exterior și cu îmbunătățiri relativ minore la interior. Acestea păstrează materialele folosite de sud-coreeni de câțiva ani încoace – adică sticlă și metal – dar designul este mai rafinat ca oricând și are un impact mai mare mulțumită noilor ecrane ”Infinity”. Samsung le numește așa pentru că, mulțumită acestor S-AMOLED-uri enorme, cu margini laterale invizibile și rame superioare și inferioare infime, telefoanele par a fi compuse exclusiv din display.

Și le-am numit enorme dintr-un motiv întemeiat: Samsung Galaxy S8 are display HDR cu diagonală de 5,8 inch, iar Galaxy S8 Plus are ecran de 6,2 inch. Diferențele față de modelele de anul trecut sunt uriașe. Galaxy S7 și S7 edge aveau display-uri de 5,1, respectiv 5,5 inch, iar Galaxy Note 7 venea cu 5,7 inch. Dacă te-ai aștepta ca S8 să aibă aceleași dimensiuni cu Note 7, te-ai înșela. Atât Galaxy S8 cât și Galaxy S8 Plus sunt foarte compacte și ușor de ținut în mână, iar S8 are dimensiuni similare cu Galaxy S7. Asta se datorează ecranelor Infinity, ceva mai lungi, cu raport de aspect 18:9. Ambele modele au rezoluție QHD dar, când le scoți din cutie, rezoluția este setată la FHD+ (2220×1080). Pentru a trece la WQHD+ (rezoluția maximă, adică 2960×1440) va trebui să accesezi meniul de setări și tot acolo vei găsi și posibilitatea de a trece la rezoluția 1480×720, adică HD+. Samsung a implementat aceste opțiuni pentru a te ajuta să economisești energie și, cu toate că pixelii display-ului nu se închid, placa grafică este mai puțin stresată și consumă mai puțină baterie.

Butonul de sub display a dispărut, iar deasupra lui se văd mai multe orificii acoperite cu sticlă. Acestea sunt senzorul de proximitate, de luminozitate, camera frontală, scannerul de iris (împrumutat de la Note 7), dar și senzorul pentru recunoașterea facială. Senzorul de amprente a fost mutat în spate, lângă cameră, deci ai la dispoziție trei tehnologii de securitate biometrică pe care să le folosești pentru a-ți debloca dispozitivul.

Sub display, în cazul ambelor smartphone-uri, se găsește un senzor de presiune, dar și un procesor Exynos 8895 cu opt nuclee, fabricat pe 10nm, și frecvențe de 2,3 Ghz respectiv 1,7Ghz. Acesta ar trebui să fie cu 10% mai rapid pe partea de procesare, iar cipul grafic ar trebui să ofere performanțe cu până la 20% mai bune. Versiunea cu procesor Snapdragon 835 nu am văzut-o și nici nu o vom vedea prea curând, fiind destinată altor piețe, nu Europei. Alături de procesor lucrează și 4GB RAM. Samsung a decis să nu mărească cantitatea de RAM, dar e posibil ca 6GB RAM să vedem pe Galaxy Note 8, în toamnă, scrie playtech.ro.

Subiectul bateriei este unul sensibil. Dacă în cazul Galaxy S7 edge (5,5 inch) Samsung a optat pentru un acumulator de 3.500 mAh, în Galaxy S8 (5,8 inch) a implementat unul de numai 3.000 mAh. Samsung Galaxy S8 Plus (6,2 inch) a primit unul ceva mai mare, de 3.500 mAh. Rămâne de văzut dacă autonomia va fi cât de cât decentă în aceste condiții.

Trecând de la baterie la cameră, ce vă putem spune este că senzorul principal este de 12MP. Aceeași rezoluție o aveau și telefoanele de anul trecut, dar e posibil ca senzorul să fie unul nou (nu s-a insistat foarte mult pe acest aspect). Spre deosebire de anul trecut, camera foto va trage mereu câte trei cadre de fiecare dată când încerci să faci o fotografie. O va alege pe cea mai bună dintre cele trei, iar pe celelalte două le va folosi pentru a completa imaginea cu detalii. Este similar funcției de HDR, doar că această funcție ar trebui să ofere rezultate și mai bune în condiții de lumină scăzută. Alte specificații ale camerei includ diafragmă f1.7, stabilizare optică și filmare 4K.

Camera frontală a fost îmbunătățită și are acum 8MP, diafragmă f1.7, dar și lentilă wide, pentru selfie-uri de grup perfecte. Există și o serie de efecte pe care le poți folosi în timp real, similare celor folosite de Snapchat.

Atât Samsung Galaxy S8 cât și Galaxy S8 Plus sunt rezistente la apă și praf și au spațiu de stocare de 64GB care poate fi extins prin card microSD. Cam atât cu specificațiile tehnice, să trecem la primele păreri și impresii.

Vezi clipul video și ct costa noul device AICI