Home » Știri » Samsung România: Multe dintre televizoarele 4K sunt de fapt, 3K

Samsung România: Multe dintre televizoarele 4K sunt de fapt, 3K

George Stanciu / 12.10.2016, 13:48
Samsung România: Multe dintre televizoarele 4K sunt de fapt, 3K

Multe dintre televizoarele ce sunt vândute cu eticheta 4K nu au, în realitate, rezoluția specificată, ci sunt mai degrabă de rezoluție 3K, al patrulea pixel fiind alb și contribuind la luminozitatea ecranului, dar nu la culoare. Asta este declarația lui, Victor Armăşelu, directorul diviziei Consumer Electronics al Samsung Electronics România, ce a participat la cea de-a şaptea ediţie a Internaţional Digital Forum.

Televizoarele cu rezoluţie 4K, cunoscută și ca Ultra HD, au rezoluţia de 3.840 x 2.160 pixeli, având în total 8,3 milioane de pixeli. Oferind o rezoluție de aproximativ 4 ori mai bogată decât dispozitivele Full HD, care au doar 2,1 milioane de pixeli (rezoluţie 1.920 x 1.080 pixeli).

Televizoarele 4K au înregistrat o creștere de popularitate în ultima perioadă, deoarece mai mult conținut compatibil a fost creat pentru asemenea device-uri, iar preţurile lor au scăzut, de asemenea, a adăugat Armăşelu. Totuşi, acesta afirmă că nu toate televizoarele au o rezoluţie 4K reală.

”Doar o parte din televizoarele vândute drept 4K sunt autentice. Multe dintre ele sunt, de fapt, 3K. Al patrulea pixel este alb, nu contribuie la culoare”, a afirmat Armăşelu.

Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor nu pot face diferența dintre standardele 4K şi 3K, dar aceasta va fi mai evidentă odată ce mai mult conținut dedicat va fi disponibil.

”În ultimii doi ani, s-au vândut în România peste 100.000 de televizoare 4K”, a adăugat și Lucian Rădulescu, cluster head pentru Sony România şi Republica Moldova, participant la același eveniment, relatează news.ro.

În al doilea trimestru al anului 2016, românii au investit în televizoarele cu ecran plat 76 milioane euro, vânzările înregistrând o creștere de aproape 34%, comparativ cu T2 din 2015, potrivit studiului de piaţă efectuat de GfK Temax.

Sursă imagine: www.4k.com