Home » Știri » Sancțiuni dure pentru echipa lui Dan Petrescu

Sancțiuni dure pentru echipa lui Dan Petrescu

Octavian Palade / 11.11.2016, 13:45
Sancțiuni dure pentru echipa lui Dan Petrescu

Confederaţia Asiatică de Fotbal a aplicat sancțiuni dure echipei antrenate de Dan Petrescu, Al Nasr, după ce a folosit un jucător cu paşaport fals.

Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) a decis sancțiuni dure pentru echipa antrenată de Dan Petrescu. Aceasta a amendat cu 50.000 de dolari clubul Al Nasr, retrăgându-i, totodată, premiile încasate în actuala ediţie a Ligii Campionilor Asiei (340.000 de dolari), scrie news.ro.

Clubul de fotbal din Emirate Al Nasr este acuzat că a folosit un jucător cu paşaport fals la meciul cu El Jaish. Mai mult, echipa preluată recent de Dan Petrescu riscă excluderea din Liga Campionilor Asiei, ediţia 2018, în cazul în care se califică, AFC aplicând în acest sens o sancţiune cu suspendare pentru o perioadă de doi ani.

Incidentul care a determinat aceste pedepse îl are în prim-plan pe brazilianul Wanderley şi datează din vară, când echipa era antrenată de sârbul Ivan Jovanovici. Al Nasr a jucat, pe 24 august, la Doha, cu El Jaish, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, partidă în care s-a impus cu 3-0, două dintre goluri fiind marcate de Wanderley.

Brazilianul în vârstă de 27 de ani a fost transferat în vară de Al Nasr de la Sharjah şi le-a spus conducătorilor noului său club că are şi paşaport indonezian. La scurtă vreme după meciul de la Doha s-a descoperit că paşaportul indonezian al lui Wanderley este fals, astfel că Al Nasr a fost acuzată că a încălcat regulamentul jucătorilor străini din Liga Campionilor Asiei. Regulamentul respectiv prevede că fiecare echipă poate alinia trei jucători străini în competiţie, un al patrulea fiind permis numai dacă este cetăţean al unui stat membru al AFC.

AL Nasr a pierdut la masa verde partida cu El Jaish, ratând calificarea în semifinale, iar Wanderley a fost suspendat 60 de zile, până la finalizarea investigaţiilor.

Comisia de Disciplină a AFC a anunţat vineri sancţiunile finale. Pe lângă gruparea din Dubai, Wanderley a fost suspendat trei luni, până la începului lunii decembrie, şi a primit o amendă de 10.000 de dolari.

Antrenorul Dan Petrescu a preluat conducerea tehnică a echipei Al Nasr la finele lunii octombrie, înlocuindu-l pe sârbul Ivan Jovanovici.