Home » Știri » Această poză este un test pentru viitorii vânători de șerpi [FOTO]

Această poză este un test pentru viitorii vânători de șerpi [FOTO]

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 16:15
Această poză este un test pentru viitorii vânători de șerpi [FOTO]

Dacă îți dorești să ajungi un vânător de șerpi experimentat, trebui să ai nervi de oțel și să cunoști reptilele. Așa cum o sugerează poza de mai jos, vederea este și ea esențială.

Fotografia de mai jos a fost postată pe pagine de Facebook a Sunshine Coast Snake Catchers 24/7, care, de obicei, postează operațiuni memorabile (și bizare) de salvare și relocare a reptilelor de pe Coasta Sunshine din estul Australiei, scrie iflscience.com.

În postarea de pe Facebook, este specificat următorul lucru: „Credeți sau nu… există, de fapt, un piton de 1.8 metri ghemuit ăn spatele acestor vase. Asta arată cât de bine se pot ascunde”. Cu un cometariu adăugat ulterior la postare, de către utilizatorii Facebook, se pare că majoritatea acestora au reușit să vadă șarpele camuflat după vază.

Din fericire, această specie de șarpe nu este veninoasă și nu reprezintă niciun fel de pericol pentru om, dar pot să muște puternic dacă se simt amenințați. Acești șerpi mușcă uneori animale mici, cum ar fi iepuri, pisici și câini de talie mică. Se găsesc în mare parte în Australia continentașă și au subspecii în Indonezia, Papua Noua Guinee sau insula Yule.

Ei bine, în spatele acestor vase se asunde un piton carpetă de 1.8 metri lungime.

Pitonul de carpetă (Morelia spilota) poate ajunge la dimensiuni cuprinse între 2 și 4 metri și poate atinge 15 kilograme, iar masculii sunt, de regulă, mai mici decât femelele, acestea ajungând și la de patru ori peste greutatea unui mascul.

Așa că, data viitoare aveți grijă unde vă așezați, nu de alta, dar s-ar putea să stați exact pe un șarpe camuflat. Bine, asta dacă locuiți în vreo zonă unde șerpii se simt acasă peste tot.