Home » Știri » Secție de pediatrie nefuncțională, după ce a fost furată o ţeavă din cupru

Secție de pediatrie nefuncțională, după ce a fost furată o ţeavă din cupru

Octavian Palade / 31.10.2016, 16:45
Secție de pediatrie nefuncțională, după ce a fost furată o ţeavă din cupru

O secție de pediatrie a Spitalului Județean Arad a devenit nefuncțională, după ce persoane necunoscute au furat 18 metri de ţeavă din cupru.

O întreagă secție de pediatrie a fost lăsată fără oxigen, după ce persoane necunoscute au furat dumincă noaptea 18 metri de ţeavă din cupru care era montată pe exteriorul clădirii, anunță news.ro.

Furtul a fost sesizat la Poliţie în cursul zilei de luni, iar reprezentanţii spitalului au dat asigurări că aparatura va fi reparată în câteva zile.

Salariații Serviciului Administrativ al Spitalului Județean Arad Arad au observat luni că o conductă din cupru montată pe un perete exterior al clădirii în care funcţionează secţia Petriatrie 2 şi care alimenta cu oxigen instalaţiile din saloane a dispărut.

Conducta furată avea o lungime de 18 metri, iar salariații SJU cred că a fost furată în noaptea de duminică. Ei au declarat că nu au niciun indiciu despre momentul în care s-a întâmplat şi nici despre autori, deoarece perimetrul respectiv nu este acoperit de instalaţia de supraveghere video.

Reprezentanţii unității medicale spun că fapta este de o gravitate deosebită, pentru că în cazul în care un copil ar fi avut nevoie urgentă de mască de oxigen, s-ar fi constatat mult mai târziu că instalaţia nu funcţionează.

”Din fericire, niciun pacient nu a necesitat oxigen, după acest furt. Dacă va fi cazul, vom muta pacienţii cu astfel de nevoi pe o altă secţie (clădire, n.r. ”, a dat asigurări directorul medical al SJU Arad, George Ciprian Pribac.

Potrivit directorului medical, furtul a fost sesizat la Poliție, care va face cercetări în vederea identificării autorilor.

Instalaţia de oxigen va fi reparată peste câteva zile, urmând ca ţeava din cupru să fie montată, de această dată, pe interiorul clădirii.

„Instalaţia de oxigen va fi dusă prin interiorul clădirii, nu va mai fi prin exterior. A fost achiziţionată deja ţeava de cupru, iar într-o zi-două, urmează să fie remediată problema”, a precizat George Ciprian Pribac.