Home » Știri » Șeful CJ Timiș, atac la ministrul tehnocrat al Transporturilor: Un politruc ce stă drepți în fața PNL

Șeful CJ Timiș, atac la ministrul tehnocrat al Transporturilor: Un politruc ce stă drepți în fața PNL

Octavian Palade / 07.11.2016, 16:50
Șeful CJ Timiș, atac la ministrul tehnocrat al Transporturilor: Un politruc ce stă drepți în fața PNL

Șeful CJ Timiș a lansat un atac la adresa ministrului Transporturilor, făcând apel ca acesta „să fie tehnocrat, nu un politruc ce stă drepţi în faţa şefului de campanie al PNL”.

Sorin Grindeanu, președintele CJ Timiş, a lansat un atac la Sorin Bușe, ministrul Transporturilor, după ce acesta din urmă a anunţat vineri că aeroportul din Arad va fi preluat de la CJ şi va fuziona cu cel din Timişoara.

Grindeanu, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, a făcut apel la ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, să fie tehnocrat, ”nu un politruc ce stă drepţi în faţa şefului de campanie al PNL, Gheorghe Falcă”, transmite news.ro.

Șeful CJ Timiș a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că fuzionarea aeroportului din Arad cu cel din Timişoara ar trebui să se facă în baza unor fundamentări economice. Totodată, el a mai susţinut că arădenilor li s-au făcut unele promisiuni legate de companiile aeriene care ar fi putut opera, însă acestea nu s-au mai realizat.

”Am văzut vineri nişte declaraţii ciudate, puţin ascunse, la Arad cu domnul ministru al Transporturilor, Buşe, care a fost plimbat de domnul Falcă (Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad – n.r.) să i se arate ce investiţie a fost făcută de autorităţile locale în aeroportul de la Arad. (…) Nu e treaba mea ca preşedinte de Consiliu Judeţean la Timiş să mă ocup de investiţiile de la Arad, dar nu pot să nu observ câteva lucruri: aerogara a fost renovată recent cu aproape două milioane de euro, s-a servit înainte de campania electorală de la alegerile locale din 2016, în aprilie, că o să aibă destinaţii la Verona, Viena, Stuttgart, Bucureşti cu o companie care se numeşte Join Airlines tocmai ca să se justifice o investiţie făcută din banii comunităţii locale, într-un sistem interesant pe credit furnizor. (…) Singura acţiune pe care am reuşit să o identific că s-a întâmplat pe aeroportul din Arad, care a fost inaugurat în aprilie, a fost în 16 septembrie şi a fost un mega-party. Adică am renovat o aerogară să facem festival de muzică”, a declarat șeful CJ Timiș.

Sorin Grindeanu a adăugat că dacă aeroporturile din Timişoara şi Arad vor fuziona, Consiliul Judeţean Arad ar putea deveni acţionar la aeroportul din Timişoara, care acum se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

Șeful CJ Timiș, nemulțumit de fuzionarea aeroporturilor

”S-a spus că se face un terminal cargo la Arad, ori cei care sunt pe cargo, DHL, s-au mutat pe Timişoara. Despre ce discutăm? De ce spun că lucrurile astea luate pe repede înainte nu sunt bune? Acţionarii la cele două aeroporturi sunt diferiţi: la noi este Ministerul Transporturilor, la ei Consiliul Judeţean Arad. Dacă acest lcuru s-ar întâmpla, una din posibilităţi ar fi ca CJ Arad să fie acţionar pe aeroportul din Timişoara. Am înţeles că a fost luat pe repede înainte acest ministru tehnocrat, urcat în maşină şi dus să prezinte realizări măreţe. Dar eu cred că în spatele unei astfel de fuzionări trebuie să stea fundamentări economice, în primul rând să se respecte legea. Fac apel la ministrul Transporturilor să fie tehnocrat, nu un politruc ce stă drepţi în faţa şefului de campanie al PNL, domnul Falcă”, a mai spus Grindeanu.

Şeful CJ Timiş a mai declarat că acest subiect este asemănător ”cu capetele de acuzare în dosarul Liei Olguţa Vasilescu”.

Sorin Grindeanu a menționat că aeroportul din Timişoara funcţionează foarte bine, iar, potrivit previziunilor, în anul 2017 va avea 1,7 milioane de pasageri.

El a mai opinat că ar fi corect ca Aeroportul Timişoara să treacă în administrarea autorităţilor judeţene. De altfel, un proiect în acest sens se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor.

Sorin Buşe, ministrul Transporturilor, a anunţat vineri, în urma unei vizite la Arad, că aeroportul din municipul Arad va fi preluat de la Consiliul Judeţean şi va fuziona cu cel din Timişoara, fiind începute deja procedurile  în acest sens.