Home » Știri » Mesajul solistului trupei System of a Down, Serj Tankian, pentru protestatarii români

Mesajul solistului trupei System of a Down, Serj Tankian, pentru protestatarii români

Sebastian Rotaru / 06.02.2017, 15:51
Mesajul solistului trupei System of a Down, Serj Tankian, pentru protestatarii români

Solistul trupei System of a Down, Serj Tankian, a scris, pe Facebook, un mesaj adresat protestatarilor din România, iar textul a fost însoțit de un articol al postului Al Jazeera.

În articolul pe care solistul l-a distribuit pe Facebook, Al Jazeera vorbea despre decizia guvernului de a aborga OUG 13/2017 privind modificara Codurilor penale.

„Aşa se câştigă o luptă împotriva unei legi nedrepte. Felicitări poporului român”, a scris Serj Tankian pe contul său de Facebook.

Solistul trupei System of a Down, Serj Tankian, s-a născut în Beirut, în 1967, din părinţi armeni și a crescut în Liban până în 1975, când a emigrat cu familia în Los Angeles. A absolvit facultatea de marketing la California State University şi a avut propria afacere: Propriety Vertical Industry Modular Accounting Softare.

System of a Down este o formație de rock americană din Los Angeles, fondată în 1994. Ea constă din patru armeano-americani: Serj Tankian (voce, clape, chitară ritm), Daron Malakian (voce, chitară), Shavo Odadjian (bass, voce de fundal) și John Dolmayan (tobe). Toți cei patru membri sunt americani de origine armeană, și sunt cunoscuți pentru opiniile lor sincere, exprimate în multe din piesele lor, în care abordează teme precum Genocidul armean din 1915, comis de Imperiul Otoman, precum și cele în curs de desfășurare, cum ar fi Războiul împotriva terorismului.

România a avut parte de șase zile de proteste consecutive în toată țara, după ce Guvernul a aprobat modificarea Codurilor penale, iar, duminică, aceștia au abrogat OUG. Presa internațională și oficiali ai UE, dar și ai lumii s-au arătat solidari cu protestatarii și au declarat că actuala conducere vrea, de fapt, să submineze lupta anticorupție și să-și scape membrii de partid de dosare penale sau de închisoare.

Protestele vor continua în toată țara, până când Guvernul, potrivit protestatarilor, va demisiona din funcție, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, va pleca și el de la șefia Camerei Deputaților și cea a partidului.