Home » Știri » Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: număr mare de solicitări în ultimele trei zile

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: număr mare de solicitări în ultimele trei zile

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 11:56
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: număr mare de solicitări în ultimele trei zile

Managerul de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a declarat că peste 3.000 de solicitări au fost înregistrate în ultimele trei zile.

Dintre cele 3.000 de solicitări de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, 1.771 au fost urgenţe de cod roşu şi galben, a declarat, luni, managerul SABIF, Alis Grasu, citată de news.ro.

„În ultimele 89 de ore, din data de 5 ianuarie, ora 22.00, s-a înregistrat un număr de 3.246 de persoane, dintre acestea 1.771 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben”, a spus Alis Grasu.

La centrele de noapte ale Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector au fost transportate 209 persoane fără adăpost.

Potrivit managerului de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, duminică, două persoane fără adăpost au fost internate la Spitalul Colţea, una dintre ele refuzând să meargă la centrul de noapte. „Abia după a treia intervenţie a ambulanţei s-a făcut transportul acesteia la spitalul Colţea, cu mari insistenţe”, a precizat Alis Grasu.

De asemenea, 23 de gravide au fost transportate la spitalele din Bucureşti, 88 de persoane au solicitat ajutor pentru fracturi şi luxaţii şi 28 pentru traumatisme cauzate prin cădere pe gheaţă.

„Am lucrat în aceste zile cu o medie de 53 de echipaje de urgenţă, 20 de echipaje de consultaţii şi maşini de transport. Nici în aceste zile nu s-au dat concedii de odihnă şi recuperări şi în continuare au fost aduse echipaje în regim de gardă. Vom face acest lucru şi în zilele care urmează”, a mai spus Alis Grasu.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a suplimentat numărul medicilor pe perioada gerului și a viscolului, iar potrivit managerului, în momentul de față niciun medic din București nu se află în concediu.