Home » Știri » Sfârșitul lumii este anunțat din nou prin intermediul știrilor false

Sfârșitul lumii este anunțat din nou prin intermediul știrilor false

George Stanciu / 02.12.2016, 13:37
Sfârșitul lumii este anunțat din nou prin intermediul știrilor false

Sfârșitul lumii este un eveniment ce este anunțat periodic, iar decembrie pare să fie cea mai populară lună pentru apocalipsă.

Conspiraționiștii care vorbesc despre sfârșitul lumii lansează o nouă teorie care să alarmeze oamenii. Din păcate, originalitatea pare să nu mai fie un atribut-cheie când vine vorba de senzațional, având în vedere că în decembrie 2016, Nibiru sau Planeta X, va reintra în Sistemul Solar și va distruge viața de pe Terra

Nibiru este un termen deja cunoscut încă dintr-unul din anii trecuți, când misterioasa planetă ”trebuia să se întoarcă” și să aducă sfârșitul lumii. Conform conspirațiilor legate de această entitate, Nibiru este o planetă cu dimensiuni mai mari ca ale Terrei, având de la patru până la 10 ori diametrul planetei noastre, în funcție de sursa pe care o citiți. Aceasta are o orbită mult mai mare decât a lui Pluto, astfel că reintră în sistemul solar odată la câteva sute de mii de ani, între Marte și Neptun, cauzând într-un final sfârșitul lumii pe planeta noastră.

Primele teorii cu privire la Nibiru au apărut în 1997, pe site-ul ZetaTalk, creat de Nancy Lieder. Aceasta a creat website-ul pentru a dezvălui interacțiunile pe care le-a avut cu extratereștri, conform indy100.com.

Sfârșitul lumii cauzat de Planeta X a mai fost prezis fără succes în 2003, în 2007, în 2012, dar și în 2015. E lesne de înțeles că previziunea nu s-a adeverit și că nu se va adeveri. Motivul este destul de simplu: Nibiru nu există.

Un obiect atât de mare care ar ajunge în apropierea Pământului ar fi vizibil cu ochiul liber și ar destabiliza orbitele celorlalte planete. Conspiraționiștii spun că planeta ar putea fi ascunsă de Soare, dar asta este imposibil, din punct de vedere geometric. De asemenea, astronomul Mike Brown de la Caltech afirmă că dacă un asemenea obiect ar fi existat în zona presupusă, ar fi fost expulzat de pe orbită de Jupiter.

Acesta arată, însă, că o planetă masivă ar exista la o distanță foarte mare de Soare, conform npr.org. Sfârșitul lumii nu va veni, însă, nici de aici.