Home » Știri » Site-ul de campanie al lui Donald Trump, atacat cibernetic de hackeri

Site-ul de campanie al lui Donald Trump, atacat cibernetic de hackeri

Sebastian Rotaru / 20.02.2017, 10:50
Site-ul de campanie al lui Donald Trump, atacat cibernetic de hackeri

Cineva care se recomandă ca fiind „Pro_Mast3r” a reușit să spargă un sever asociat cu președintele Donald Trump și care era dedicat strângerii de fonduri în campania sa electorală.

Serverul secure2.donaldjtrump.com a căzut pradă unui atac cibernetic, duminică, și este întreținut de către compania Cloudflare, care se ocupă de securitatea platformei. Server-ul atacat nu apare ca fiind direct legat de pagina principală de campanie Trump-Pence. Cert este că severul în care au pătruns hackerii este platforma actuală de campanie a președintelui amerian Donald Trump – care are un certificat, dar o referință la o imagine de pe alt site arată că acesta este nesigur, fapt care a dus la afișarea unui avertisment în browsere precum Chrome sau Mozilla, informează arstechnica.com.

Acum, pe pagina principală este afișat un mesaj care spune: „Piratat de Pro_Mast3r. Atacator Gov. Nimic nu este imposibil. Pace din Irak”.

Sursa codului conține un link javascript și un Google Code inexistent, asociat cu cel puțin alte trei atacuri cibernetice până acum. Jurnalistul IT-ist de origine italiană, Paolo Attivissimo, a subliniat faptul că o arhivă reprezintă a animație cu zăpadă, nu un malware. De asemenea, jurnalistul a reușit să obțină unele răspunsuri și de la companie de software Cloudflare și echipa de campanie a Trump-Pence, iar răspunsurile acestora urmează să fie publice.

În momentul redactării acestei știri, site-ul secure2.donaldjtrump.com este indisponibil.

Reamintim faptul că, la lijlocul lunii ianuarie, organizația Anonymous i-a transmis un mesaj președintelui Donald Trump, în care îl acuză de de legături cu organizațiile criminale și i-au spus că „vei regreta următorii patru ani”.