Sorin Blejnar, reținut de DNA Ploiești, într-un nou dosar de trafic de influență

de:
07 11. 2016, 08:57
Sursa foto: ampress.ro

Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, a fost reținut de DNA Ploieşti, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Sorin Blejnar  a fost audiat timp de aproape cinci ore la DNA Ploieşti într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. La capătul audierilor, a fost reţinut de procurori.

Fostul șef al ANAF este acuzat că ar fi intervenit, în 2011, în favoarea unei firme pentru ca aceasta să câştige contracte cu Agenția, Blejnar fiind suspectat că a primit 20% din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei, relatează news.ro.

Sorin Blejnar, a fost adus luni, cu mandat, la sediul DNA Ploieşti. Potrivit unor surse judicare, acesta a fost audiat într-un dosar în care are calitatea de suspect.

Fostul șef al ANAF este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 10 milioane de lei mită pentru a interveni în favoarea unei firme.

Sorin Blejnar a fost adus în jurul orei 8.30 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, acesta fiind flancat de doi ofiţeri de poliţie judiciară.

La intrarea în sediul DNA, Sorin Blejnar a spus doar că nu ştie de ce a fost adus în faţa procurorilor.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, pe 9 iunie 2016, în dosarul “Motorina”, pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar la cinci ani de închisoare cu executare, pe Radu Nemeş la nouă ani, pe soţia acestuia, Diana Nemeş, la şapte ani şi pe fostul şef al vămilor Viorel Comăniţă la cinci ani de închisoare. Sentința a fost contestată la instanţa supremă, care va lua o decizie definitivă, după judecarea în apel a cauzei.

Sorin Blejnar a mai fost audiat la DIICOT, în luna iulie, în calitate de martor, în dosarul Rompetrol 2, în care 14 persoane sunt urmărite penal pentru manipularea pieţei de capital, delapidare, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, printre care şi foştii miniştri Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea.

Fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, Diana Severin, acuza în luna februarie 2011 că Sorin Blejnar că este „regina corupţiei din vămi”.

Sorin Blejnar, care pe atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei pe care o conducea.

În luna februarie 2011, procurorii DNA au făcut percheziţii la Vama Ploieşti, fiind ridicat şi dus la audieri directorul Biroului Vamal Ploieşti Cornel Costea, care atunci era interimar în locul Dianei Severin.

În prezent, Diana Severin este membru al ALDE şi candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie.