Home » Știri » Aplicația care te duce pe Stația Spațială Internațională, dacă treci niște teste

Aplicația care te duce pe Stația Spațială Internațională, dacă treci niște teste

Sebastian Rotaru / 14.02.2017, 14:45
Aplicația care te duce pe Stația Spațială Internațională, dacă treci niște teste

Datorită tehnologiei,  poti sa vezi cum ar fi să îți petreci timpul pe Stația Spațială Internațională (ISS) sau să explorezi interiorul sateliților pentru a vedea cum trăiesc astronauții.

Poți, de asemenea, să vezi cum se spală astronauții, cum își fac cafeaua sau cum se joacă pe tabletă în spațiu și, cel mai frumos lucru, ai ocazia să vezi cum se vede Pământul de la sute de mii de kilometri înălțime. Deci, cum sună ideea de a vizita Stația Spațială Internațională gratis?

Anunțul este făcut de către o companie spațială din Finlanda și spune că un simplu joc pe telefon te poate duce prin toate aceste experiențe minunate. Datorită unei campanii care a dezvoltat un proiect în valoare de 1,6 milioane de dolari, ideea este pe cale să prindă viață, scrie digitaltrends.com.

Ideea aparține companiei media spațiale Cohu Experience, care a proiectat planul cu compania de comercalizare spațială Axiom Space și două firme din domeniul învățământului. Toate firmele mai sus enumerate s-au unit sub nume de Space Nation și dezvoltă o aplicație pentru smartphone care oferă șansa unui om de a trăi pe viu experiențele astronauților. Programată a fi lansată în tomana acestui an, aplicația este menită să atraga oamenii care vor „o călătorie” pe Stația Spațială Internațională, dar, ca să ajungă acolo, trebuie să treacă niște teste de inteligență, teste de raționament și diverse alte provocări pentru a aduna un scor cât mai mare.

Primii 130 de jucători cu scoruri bune vor avea ocazia să câștige o excursie de două săptămâni într-o tabăra de pregătire. Aceștia vor fi supuși unor teste de rezistență fizică, pentru a fi siguri că organismul lor rezistă în spațiu. Dintre cei 120, doar 12 fericiți câștigători se vor alege cu un curs de 12 săptămâni în Statele Unite sau Europa, iar dintre aceștia, unul sau una vor va fi câștigătorul cel mare.