Home » Life & Style » Stephen Hawking a anunțat pandemia, în 2011. ”Va distruge rasa umană!”

Stephen Hawking a anunțat pandemia, în 2011. ”Va distruge rasa umană!”

Manolică Anca / 15.12.2020, 09:54
Stephen Hawking a anunțat pandemia, în 2011. ”Va distruge rasa umană!”

În anul 2011, cunoscutul fizician Stephen Hawking, una dintre cele mai luminate minți ai ultimilor ani, a anunțat pandemia care avea să vină, 9 ani mai târziu, să pună la pământ o lume întreagă. Atunci, omul de știință a vorbit despre un virus nemilos care ar putea să afecteze și să decimeze extrem de tare populația lumii. Iată ce a prezis, mai exact, fizicianul.

Stephen Hawking a anunțat pandemia, în 2011

Cel mai recunoscut om de știință din epoca noastră, Hawking deține un statut iconic. În anul 1964, la doar 22 de ani, el a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, o afecțiune ce este cunoscută și sub numele de scleroză laterală amiotrofică. Atunci, i-a fost prezis că mai are doar câțiva ani de viață. Iată că nu a fost așa. Deși boala a evoluat, Hawking a mai stat peste 50 de ani imobilizat într-un scaun cu rotile.

În acești ani, el a cotinuat să lucreze și să studieze, comunicând doar prin intermediul computerului şi al unui sintetizator vocal. La vârsta de 32 de ani, în 1974, el a devenit unui din cei mai tineri membri ai forului de știintă britanic Royal Society, unul de renume. Acesta a fost șeful catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post pe care, în trecut, l-a deținut și Isaac Newton. Fizicianul a murit pe data de 14 martie 2018, la 76 de ani.

Fizicianul de renume, Stephen Hawking
Fizicianul de renume, Stephen Hawking

Stephen Hawking a anunțat pandemia. În 2011, într-un interviu, el a vorbit despre un virus nemilos care va distruge omenirea, înainte de sfârşitul acestui mileniu, dacă nu vor fi înființate colonii umane în spațiu.

„Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană’ până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic”, a explicat Stephen Hawking într-un interviu.

A fost creat coronavirusul în laborator?

Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga planeta. Se face aproape un an de zile de când virusul a început să facă primele victime în China. De-a lungul acestui an au apărut fel și fel de speculații. Una dintre ele, foarte mediatizată în mediul online spune că acest virus nu provine din natură, ci a fost creat, de fapt, într-un laborator. Un grup de savanți cu idei diabolice ar fi creat virusul pentru a extermina rasa umană.

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga planetă
Pandemia de coronavirus a afectat întreaga planetă

Pe platfomele online s-a scris că undeva în China, într-un laborator s-a lucrat mult timp în secret la o armă biologică şi, din greşală, mediul înconjurător a fost infectat. Pe de altă parte, în mass media chineză s-a spus că virusul provine din SUA, iar americanii care au decedat de gripă la începutul anului 2020, au decedat de fapt din cauza coronavirusului. Însă, toate aceste zvonuri nu provin din surse oficiale și nu au fost susținute de vreo dovadă. Mai mult, oamenii de știință par să fi lămurit această teorie cu argumente credibile, iar până la momentul de față studiile arată că acesta provine de la lilieci, fiind transmis unei gazde intermediare și ulterior omlui.

Conform datelor furnizate de autorități, în data de 15 decembrie 2020, la nivel global, s-au întregistrat 71.503.614 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 1.612.833 decese. Față de ziua precedentă, au fost raportate 540.659 cazuri noi, din care 7.238 decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 17 cazuri confirmate în China continentală, de unde se spune că ar fi plecat totul.