Ambasadorul Rusiei în Turcia: trupul neînsuflețit al acestuia va fi repatriat în Moscova

de:
20 12. 2016, 11:24
sursa foto: www.jurnalul.ro

Trupul neînsufleţit al ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, ucis luni, în timpul unui discurs la o galerie de artă, va fi trimis la Moscova.

„Mai târziu în cursul zilei de astăzi (marţi – n.r.) va avea loc pe aeroport o ceremonie cu un număr limitat de participanţi. Diplomaţii din Turcia şi oficiali de rang înalt urmează să ia parte la ceremonie. După aceea, cadavrul ambasadorului va fi trimis în Rusia. Familia sa, medicul Ambasadei şi psihologi ai Ministerului rus de Externe care au ajuns la Moscova vor însoţi trupul neînsufleţit”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ambasadei rus, despre ambasadorul Rusiei în Turcia, Irina Kasimova, citată de agenţia TASS, potrivit agenției news.ro.

La ordinele autorităţilor ruse, o echipă de anchetă a fost formată şi urmează să ajungă în curând la Ankara. „Echipa include ofiţeri din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia de Anchetă. Vor lucra împreună cu anchetatorii turci”, a spus diplomatul.

„În concordanţă cu ordinele preşedintelui rus, Ambasada Rusiei îl va recomanda pe Andrei Karlov pentru o distincţie de stat”, a precizat Kasimova. „Credem că atacul este o provocare menită să submineze îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale precum şi să împiedice o luptă eficientă împotriva terorismului în Siria”, a adăugat ea, despre ambasadorul Rusiei în Turcia.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andreo Karlov, a fost împuşcat mortal în noaptea de luni spre marţi, în timp ce rostea un discurs în deschiderea unei exploziţii de fotografie.

Potrivit autorităţilor, atacatorul, care a fost ofiţer de poliţie, a fost netrualizat de forţele de ordine și se parte că făcea parte din forțele clericului Fethullah Gulen, acuzat că a organizat puciul din Turcia, în vara acestui an.