Home » Știri » Știri externe » Angela Merkel: vom găsi forţa de a continua să trăim împreună

Angela Merkel: vom găsi forţa de a continua să trăim împreună

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 12:34
Angela Merkel: vom găsi forţa de a continua să trăim împreună

Cancelarul german, Angela Merkel, a descris, marți, atacul asupra Tărgului de Crăciun din Berlin drept un act terorist.

Angela Merkel a îndemnat populația să-și găsească „forţa de a continua să trăiască împreună” și a dat asigurări că vinovaţii vor fi pedepsiţi, scrie news.ro.

„Trebuie să presupunem că incidentul de la Berlin a fost un atac terorist”, a spus şefa Guvernului.

„Acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cât de sever permite legea”, a adăugat Angela Merkel, declarându-se „bulversată” de atac.

„Acest act şi motivele sale vor fi clarificate”, a promis Merkel, care le-a mulţumit poliţiştilor şi echipelor germane de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Informațiile vehiculate în presă, potrivit cărora refugiatul care a comis atacul a primit protecție în Germania, vor fi verificate, a mai spus cancelarul.

ntreaga ţară este unită în doliu, alături de victime, „în această perioadă dificilă”, a afirmat Angela Merkel.

„Vom găsi forţa de a continua să trăim împreună”, a asigurat ea.

Ea a adăugat că, în jurul orei locale 11:30 (12:30 ora României), se va reuni Consiliul de Securitate al ţării, pentru a discuta informaţiile disponibile despre atac. De asemenea, în cursul după-amiezii, Angela Merkel şi ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, vor merge la locul atacului.

Ea a mai spus că Germania nu trebuie să renunțe la Târgurile de Crăciun în urma acestui atac. Acelaşi lucru l-a anunţat anterior şi ministrul de Interne. „Nu vrem să trăim cu frică. Vom continua să trăim împreună cu toţi cei care vor să trăiască alături de noi în Germania”, a insistat ea.