Home » Știri » Știri externe » Atentat Germania: MAI vrea închiderea târgurilor de Crăciun din capitală

Atentat Germania: MAI vrea închiderea târgurilor de Crăciun din capitală

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 12:51
Atentat Germania: MAI vrea închiderea târgurilor de Crăciun din capitală

După atentatul din Germania, ministrul de Interne al Berlinului, Andreas Geisel, a cerut să fie închise pieţele de Crăciun din capitala germană marţi.

Ministerul german de Interne a anunţat că Geisel i-a informat pe omologii săi că le-a cerut operatorii pieţelor de Crăciun din capitală să le închidă, în semn de respect faţă de victimele atentatului din Germania şi a rudelor acestora, scrie The Associated Press, citată de news.ro.

Ministerul a anunţat că oficialii au convenit ca pieţele de Crăciun şi alte evenimente importante din Germania să nu fie amânate, aceste urmând să aibă cursul normal.

Ei au convenit totodată ca o consolidare a măsurilor de securitate să fie hotărâtă pe plan local, în urma atentatului din Germania.

”Orice am afla despre motivele exacte ale autorilor, nu ar trebui şi nu vom permite să ne fie luată viaţa liberă”, a declarat ministrul german de Interne Thomas de Maiziere.

Amintim că, 12 oameni au fost uciși, iar alți 48 au fost răniți, în urma atentatului din Germania, când un camion a intrat în mulțimea de oameni adunată la un Târg de Crăciun din Berlin.

Presa germană citează surse din domeniul securităţii potrivit cărora există probe care sugerează că suspectul arestat după incident era din Afganistan sau Pakistan şi că ar fi intrat în Germania ca solicitant de azil în februarie 2016.