Home » Știri » Știri externe » Atentat Germania: Obama a discutat cu Merkel, iar SUA susține ancheta

Atentat Germania: Obama a discutat cu Merkel, iar SUA susține ancheta

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 13:43
Atentat Germania: Obama a discutat cu Merkel, iar SUA susține ancheta

Cancelarul german Angela Merkel a discutat marţi la telefon cu președintele SUA Barack Obama despre atentatul din Germania, de luni seara. 

Biroul lui Merkel a anunţat că cei doi lideri au vorbit la telefon şi că Obama a asigurat-o de susţinerea totală a Americii în anchetarea atentatului din Germania, informează The Associated Press, citată de news.ro.

”Preşedintele Obama i-a dat asigurări cancelarului german că Statele Unite vor susţine Germania în anchetă”, a declarat marţi, citat într-un comunicat, Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, despre atentatul din Germania.

Merkel s-a declarat ”şocată, zguduită şi profund întristată” de atentatul din Germania.

Ea a apreciat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ar fi ”extrem de oribil” să se adeverească faptul că atacatorul este un solicitant de azil în Germania.

Presa germană a scris că suspectul, arestat după atentatul din Germania, este un pakistanez care a venit în Germania la sfârşitul lui 2105 sau începutul lui 2016.

După acest incident solat cu moartea a 12 oameni și rănirea altor 48, poliția berlineză a suplimentat numărl patrulelelor.

Într-un mesaj postat pe Twitter, forţele de ordine au anunţat marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, că a adoptat această măsură ”ca precauţie”.

Tot pe Twitter, poliția a anunțat că atentatul din Germania, în care un camion a intrat în mulţime într-un Tărg de Crăciun din Berlin, a fost comis în mod intenţionat. Forţele de ordine adaugă că este vorba despre un presupus atac terorist.