Home » Știri » Știri externe » Austria: autoritățile au arestat un marocan, suspectat că plănuia un atentat

Austria: autoritățile au arestat un marocan, suspectat că plănuia un atentat

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 18:41
Austria: autoritățile au arestat un marocan, suspectat că plănuia un atentat

Autorităţile din Austria au anunţat, marţi, arestarea unui cetăţean marocan, suspectat că plănuia comiterea unui atentat în localitatea Salzburg.

Cetățeanul de origine marocană a fost arestat marți după-amiază, iar potrivit autorităților din Asutria, acesta plănuia comiterea unui atentat în perioada sărbătorilor de iarnă în localitatea Salzburg, anunță news.ro.

Procurorii nu au descoperit materialele necesare comiterii unui atentat în urma unui raid antiterorist la un centru pentru solicitanţii de azil din Fuschel am See, un orăşel situat la 22 de kilometri de Salzburg, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al procuraturii a explicat că nu poate să fie exclusă posibilitatea ca suspectul să fi plănuit organizarea unui atentat.

Cetăţeanul marocan a fost inculpat pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă.

„Poliţiştii au fost informaţi în ultimele luni că un bărbat neidentificat a discutat despre un posibil atentat terorist în Salzburg în perioada festivităţilor organizate de Crăciun şi Revelion”, se arată într-un comunicat.

Localitatea Salzburg atrage un număr mare de turişti în perioada sărbătorilor de iarnă, găzduind şi unul dintre cele mai celebre târguri de Crăciun din Austria.

Autorităţile austriece au descoperit doar cantităţi reduse de droguri, mai multe dispozitive electronice şi aproximativ 8.000 de euro cash în posesia suspectului.