Home » Știri » Știri externe » Bărbatul care s-a despărțit de soție pentru o refugiată ucraineană. A renunțat la job pentru a avea grijă de ea după ce a orbit parțial

Bărbatul care s-a despărțit de soție pentru o refugiată ucraineană. A renunțat la job pentru a avea grijă de ea după ce a orbit parțial

Alexandru Cazacu / 07.07.2022, 12:55
Bărbatul care s-a despărțit de soție pentru o refugiată ucraineană. A renunțat la job pentru a avea grijă de ea după ce a orbit parțial

Poveste demnă de filme în Marea Britanie, după ce un bărbat s-a despărțit de soție pentru a putea fi împreună cu o refugiată din Ucraina. Ba chiar mai mult de atât, el a demisionat de la locul de muncă pentru a avea grijă de refugiata ucraineană, deoarece aceasta suferă de o infecție la ochi. Haideți să vedem cum s-a ajuns aici și ce spune britanicul despre noua sa iubită.

Bărbatul care s-a despărțit de soție pentru o refugiată ucraineană

În vârstă de 29 de ani, Tony Garnett și-a lăsat familia în primăvara acestui an, după ce i s-au aprins călcâiele pentru o refugiată din Ucraina, pe care a primit-o în gazdă. Acum, britanicul a renunțat și la job pentru a avea grijă de noua sa iubită care suferă de o infecție la ochi și a orbit parțial, potrivit miror.co.uk.

Conform spuselor bărbatului, Sofia Karkadym (22 de ani), iubita sa ucraineană, s-a infectat la ochi pe teritoriul Germaniei, în timp ce se îndrepta spre Marea Britanie. Tânăra și-a părăsit țara din cauza conflictului armat declanșat de Rusia.

După ce vederea i-a fost afectată, Sofia s-a operat la ochi, iar acum are nevoie de șase luni de zile pentru a se recupera, mai spune iubitul ei care, după cum spuneam, a demisionat de la locul de muncă pentru a o îngriji.

Nu mai are voie să își vadă copiii

După cum ne puteam aștepta, decizia lui Tony a fost criticată de mulți oameni. Bărbatul a precizat că lumea nu a fost de acord cu decizia sa și că Sofia Karkadym a fost numită „distrugătoare de case”, după ce s-a îndrăgostit de un bărbat însurat. Ba chiar mai mult de atât, el susține că nu mai are voie să își vadă copiii pe care îi are cu fosta parteneră de viață.

„Oamenii o descriu ca pe un răufăcător care a venit în Marea Britanie și a furat un britanic. Nimic nu-i adevărat. A fost o decizie reciprocă. Nu era ca și cum ne-am întâlnit și ne-am hotărât atunci și acolo să ne mutăm. Plecam oricum, pentru că mă saturasem de Lorna (n.red. – fosta soție)”, a spus bărbatul, potrivit sursei citate anterior.

Tony Garnett susține că a vrut doar să o i-a pe Sofia și să aibă grijă de ea. „Am vrut să ajut pe cineva care fugea din Ucraina”, a spus el, precizând că mulți îi blamează în mediul online. Cu toate acestea, se pare că asta nu le afectează relația.

Tony Garnett, bărbatul care s-a despărțit de soție pentru o refugiată ucraineană
Tony Garnett, bărbatul care s-a despărțit de soție pentru o refugiată ucraineană

Cum s-au întâlnit și ce planuri de viitor au cei doi îndrăgostiți

În ciuda faptului că se confruntă zilnic cu mulțime de critici online, el spune se simte foarte bine alături de Sofia. Totuși, noul cuplu s-a confruntat cu unele dificultăți financiare în urma operației la ochi a refugiatei ucrainene.

Tony spune că i-a fost ridicată o greutate de pe umeri, după ce s-a mutat împreună cu iubita s-a din casa pe care o împărțea cu Lorna. Fostul artist de tatuaje a spus că Sofia ar putea lucra într-un salon de frumusețe sau IT, până când termină modulele unei calificări de management universitar.

Britanicul a vrut să facă parte din schema guvernamentală pentru refugiați, însă din cauza perioadei lungi de așteptare a decis să alăture utilizatorilor unor grupuri de Facebook, special create pentru ajutarea refugiaților ucraineni. Astfel, el a cunoscut-o pe Sofia și a primit-o în gazdă.