Home » Știri » Casa în care s-a născut Hitler va fi demolată de guvernul austriac

Casa în care s-a născut Hitler va fi demolată de guvernul austriac

George Stanciu / 18.10.2016, 14:09
Casa în care s-a născut Hitler va fi demolată de guvernul austriac

Casa în care s-a născut Hitler, aflată în regiunea nordică a statului austriac, va fi demolată în viitorul apropiat, iar în locul ei va fi construită „o nouă clădire”. Astfel, va ajunge la final o bătălie judiciară care s-a întins deja pe mulți ani, subiectul acesteia soarta imobilului. Veștile vin de la ministrul austriac de Interne, citat în presa externă de AFP şi The Associated Press.

„Casa în care s-a născut Hitler va fi demolată. Fundaţia poate fi păstrată, dar va fi riidicată o nouă clădire”, a transmis Wolfgang Sobotka pentru ziarul austriac Die Presse, citat de news.ro.

Ministrul susține că noua construcție ar putea avea o destinație „caritativă sau administrativă”  Sobotka mai afirmă că „O remodelare arhitecturală profundă este necesară, pentru a se împiedica definitiv recunoaşterea şi simbolismul clădirii”.

Casa în care s-a născut Hitler, loc de pelerinaj pentru neo-naziști

Acest lucru înseamnă că în locul casei natele a lui Adolf Hitler, din Braunau, va fi constuită aproape de la zero, o structură total diferită fiind clădită pe fundația clădirii actuale. transmite Karl-Heinz Grundboeck, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. Sobotka a accentuat faptul că el vrea să fie sigur că Hitler nu va mai fi asociat în niciun fel cu acest loc. Opinia acestuia derivă din faptul că în ultimii ani, sute de neo-naziști au vizitat casa în scop de pelerinaj.

Proprietara actuală a clădirii a refuzat de mai multe ori să vândă casa în care s-a născut Hitler, cu toate că au existat numeroase presiuni în această direcție. Era neclar dacă aceasta a decis să renunțe la partea sa de prorpietate sau dacă Guvernul a expropriat-o.