Home » Știri » Știri externe » Clinton pierde teren în sondaje împotriva lui Trump, pe fondul noului scandal al e-mailurilor

Clinton pierde teren în sondaje împotriva lui Trump, pe fondul noului scandal al e-mailurilor

George Stanciu / 31.10.2016, 14:42
Clinton pierde teren în sondaje împotriva lui Trump, pe fondul noului scandal al e-mailurilor

Hillary Clinton face tot posibilul să treacă peste șocul relansării de către FBI a scandalului e-mailurilor sale, în contextul în care sondajele arată că Trump câștigă teren cu ceva mai mult de o săptămână înaintea alegerilor prezidențiale din SUA.

Candidata democrată a mers din nou în Florida, duminică, acesta fiind un stat crucial în cursa către Casa Albă, în contextul în care care avansul pe care Clinton îl are în fața lui Donald Trump aproape a dispărut, conform celor mai noi sondaje.

La nivel național, Clinton ar primi aproximativ 45% din intențiile de vot, în timp republicanul este cotat cu 41,6% dintre voturile americanilor, potrivit unei medii a sondajelor recente.

„Nu putem fi distraşi de orice zgomot în mediul politic, trebuie să ne concentrăm în continuare”, afirmă Clinton în cadrul turneului de la Fort Lauderdale, amintind vag despre anunțul de vineri făcut de directorul FBI, James Comey, cu privire la noi implicații apărute în dosarul e-mailurilor. „Când eşti trântit, ceea ce contează este să te ridici”, a mai adăugat aceasta la un miting din Wilton Manors.

Comey nu detaliat noua ramificație și a precizat că nu știe cât de semnificativă va fi.

Conform presei din State, mii de e-mailuri de la Departamentul de Stat au fost descoperite pe un laptop deținut de Anthony Weiner, soțul lui Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a candidatei democrate. Weiner, de care Huma Abedin s-a despărțit în august, este vizat de o anchetă, deoarece a trimis SMS-uri cu caracter sexual unei adolescente de 15 ani; în cadrul acestei anchete au ieșit la iveală și e-mailurile.

Descoperirea datează de câteva săptămâni, potrivit CNN, citat și de news.ro. FBI-ul nu s-a uitat încă la conținutul mesajelor, fiind necesar un alt mandat decât cel pe care-l deține pentru ancheta SMS-urilor lui Weiner.

Biroul a obținut acest mandat în seara de duminică.