Home » Știri » Știri externe » De ce a murit de fapt Lisa Marie Presley. Motivul pentru care familia a refuzat să mai fie resuscitată la spital

De ce a murit de fapt Lisa Marie Presley. Motivul pentru care familia a refuzat să mai fie resuscitată la spital

Ileana Mladinoiu / 17.01.2023, 15:38
De ce a murit de fapt Lisa Marie Presley. Motivul pentru care familia a refuzat să mai fie resuscitată la spital

Vineri, 13 ianuarie, a fost o zi foarte tristă pentru fanii lui Elvis Presley. Lisa Marie Presley, unica fiică a legendarului cântăreț, a murit la vârsta de 54 de ani în urma unui stop cardiac. După ce joi dimineață a fost găsită inconștientă de menajera sa în dormitorul casei din Calabasas, Los Angeles, fostul soț, Danny Keough, care locuiește tot acolo, i-a făcut masaj de resuscitare cardiacă, înainte de sosirea paramedicilor. Deși aceștia i-au restabilit pulsul înainte de a fi dusă la spital pentru tratament suplimentar, pe parcurs s-a aflat că Lisa Marie Presley se afla în moarte cerebrală.

De ce a murit de fapt Lisa Marie Presley

Mama cântăreței și fiica ei (actrița Riley) au însoțit-o la spital, unde viața Lisei Marie s-a încheiat fără o nouă resuscitare, pentru că familia a interzis acest lucru, semnând o declarație prin care cerea să nu fie resuscitată, pentru a nu a fi ținută în viață de aparate. „Inima Lisei Marie Presley s-a oprit pentru a doua oară după ce a fost spitalizată, dar din cauza stării ei fără speranță, familia a solicitat ca medicii să nu o resusciteze. Lisa Marie a intrat în moarte cerebrală când a fost internată la spital. Medicii au pus-o în comă indusă. Familia a cerut ca ea să nu mai fie resuscitată dacă își va pierde semnele vitale din nou”, conform declarației unei surse pentru TMZ.

A doua zi Priscilla Presley a făcut anunțul printr-o declarație pentru revista People: „Cu inima grea trebuie să împărtășesc vești devastatoare: draga mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit. A fost cea mai pasională, puternică și iubitoare femeie pe care o cunosc”. Priscilla Presley a mai cerut să fie respectă intimitatea familiei sale și a mulțumit fanilor pentru „dragostea și rugăciunile” lor.

Ce se mai știe despre Lisa Marie Presley, afaceri, dragostea pentru Mickael Jackson

Lisa Marie este singura fiică a regretatului Elvis. În 2005, ea a vândut o mare parte a mărcii Elvis pentru aproximativ 100 de milioane de euro. A călcat pe urmele tatălui ei creând o carieră ca muzician. A lansat trei albume, dintre care „To Whom It May Concern” (2003). A păstrat, însă,  controlul asupra Graceland, proprietatea pe care o deținea tatăl ei din Memphis, Tennessee și unde a fost găsit inconștient în august 1977, înainte de a fi dus la spital. Moartea lui a fost atribuită unui atac de cord. Lisa Marie avea doar nouă ani când Elvis a murit.

Lisa Marie Presley va rămâne în memoria celor care au îndrăgit-o pentru  felul în care a condus compania Elvis Presley Enterprises, pentru cariera ei de cântăreață, dar şi pentru dragostea ce i-a purtat-o lui Michael Jackson. În 2010, când regele pop și fiica legendarului rock’n’roll-ului au început o relație, povestea lor a făcut furori. Fiica lui Elvis și a Priscillei Presley era atunci mamă a doi copii, Riley și Benjamin, rodul aventurii ei de dragoste cu cântărețul Danny Keough. Ambii copii aveau la vremea aceea cinci ani, respectiv doi ani, dar nu a fost motivul pentru care refuzase categoric să aibă un copil cu interpretul din „Thriller” .

Într-un interviu televizat din 2010 realizat de Oprah Winfrey, Lisa Marie Presley a mărturisit că a refuzat să-și întemeieze o familie cu Michael Jackson, care a visat la căsătorie cu disperare, pentru că se temea de o posibilă despărțire de Danny Keough și de un război pentru custodia copiilor. „Mă uitam în viitor și credeam că nu am vrut niciodată să mă lupt cu el pentru custodie. Voiam să mă asigur că el și eu suntem cu adevărat uniți”.

Ultima ei apariție publică

Ultima apariție publică a Lisei Marie Presley a fost când a participat la Globurile de Aur, pe 10 ianuarie, alături de mama ei, Priscilla. Privind retrospectiv, s-a observat cât de bolnavă și fragilă era vedeta la fața locului, părând dezorientată.

Plecarea sa i-a emoționat pe mulți fani, dar și pe fostul său soț, Nicolas Cage, care i-a adus un impresionant omagiu la aflarea veștii.

Unde va fi înmormântată Lisa Marie Presley

Locul unde va fi înmormântată Lisa Marie Presley a fost dezvăluit de fiica ei, Riley Keough, şi a fost denumit „simbolic”.

Cu toate că fanii sunt total devastați de această grea pierdere, totuși s-au putut aduna în casa familiei Presley, de fapt un conac, care i-a aparținut lui Elvis Presley, și care va fi locul final de odihnă al fiicei regelui. Prin urmare, Lisa Marie Presley va fi înmormântată la Graceland. Dacă acest loc a fost ales, nu este întâmplător, dezvăluie Riley Keough. Într-un comunicat de presă, ea a explicat de ce mama ei s-ar odihni la conac. Ea va fi acolo „alături de iubitul ei fiu Ben”. Într-adevăr, singurul fiu al Lisei Marie Presley, Benjamin Keough, s-a sinucis la vârsta de 27 de ani, dramă ce a marcat-o profund pe mamă.

Fiica Regelui rock’n’roll-ui se va odihni mai precis în „grădina de meditație” alături de fiul ei, de tatăl său și de restul familiei. Proiectat de Elvis ca un loc de meditație, în memoria fratelui său geamăn născut mort, Jesse Garon, a părinților săi, Gladys și Vernon Presley, și a bunicii sale, Minnie Mae Presley.