Home » Știri » Știri externe » Un alt diplomat rus a fost găsit împușcat și a murit

Un alt diplomat rus a fost găsit împușcat și a murit

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 13:12
Un alt diplomat rus a fost găsit împușcat și a murit

Un diplomat rus de rang înalt a fost găsit mort la Moscova, după ce a fost împuşcat, în aceeaşi zi în care ambasadorul rus la Ankara a fost ucis.

Petr Polşikov, în vârstă de 56 de ani, a fost descoperit în locuinţa sa din capitala rusă, cu o rană de glonţ la cap, scrie Daily Mail, citat de news.ro.

Două cartuşe goale au fost descoperite în apartament, pe podea, iar o armă a fost găsită sub chiuveta din baie.

Potrivit informaţiilor publicate de postul de televiziune REN, soţia diplomatului se afla în apartament în momentul în care diplomatul a murit, dar aceasta este în siguranţă.

Circumstanţele morţii respectivului diplomat rus nu sunt clare. Poliția ia în calcul toate ipotezele. Polşokov ar fi fost un membru important al Departamentului pentru America Latină din cadrul Ministerului rus de Externe.

În presă au fost vehiculate informaţii că diplomatul s-ar fi retras recent din MAE rus, dar nu este clar dacă lucra în continuare în Guvern.

El a fost detaşat la un moment dat la Ambasada rusă din Bolivia.

Se pare că acesta a murit în aceeași zi în care Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost împușcat la o expoziție de artă din Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist.

Karlov a fost împuşcat în timp ce ţinea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.