Home » Știri » Știri externe » Japonia pregătește un pachet care ar genera 700.000 de locuri de muncă în SUA

Japonia pregătește un pachet care ar genera 700.000 de locuri de muncă în SUA

Sebastian Rotaru / 03.02.2017, 13:04
Japonia pregătește un pachet care ar genera 700.000 de locuri de muncă în SUA

Japonia a anunțat adoptarea unui pachet de norme care ar putea crea 700.000 de locuri de muncă în SUA și ajută la crearea unei piețe în valoare de 450 de milioane de dolari.

Planul Japoniei ar urma să-i fie prezentat președintelui american, Donald Trump, săptămâna viitoare, spun surse apropiate de Japonia, citate de Reuters.

Pachetul cuprinde cinci părți și urmează să-i fie prezentat lui Trump de către prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, în vizita din 10 februarie de la Washington. Acest pachet prevede investiții în infrastructură, cum ar fi trenuri de mare viteză și securitatea cibernetică mai mare, mai spun sursele anonime, care nu aveau permisiunea de a comunica planul Japoniei presei.

Japonia va investi 17 trilioane de yeni (150 de miliarde de dolari) pentru fonduri publice și private, în următorii 10 ani, mai precizează sursele. Asta include și dezvoltarea unei căi ferate de mare viteză în nord-estul Statelor Unite, precum și în Texas și California, renovarea metroului și a garniturilor de tren.

Pachetul mai include, de asemenea, investiții la nivel mondial pentru infrastructură, dezvoltarea roboților și a inteligenței artificiale, precum și cooperarea în domeniul securității cibernetice și a spațiului de explorare.

Guvernul poate accesa contul de rezerve valutare pentru a finanța o parte din proiect, mai spun sursele.

Acesta poate primi, de asemenea, fonduri de la megabăncile și instituțiile financiare afiliate guvernamental, precum Fondul de pensii și investiții, scrie ziarul Ashai, precum și alte publicații japoneze.

Cu toate aceste, președintele japonez Norihiro Takahashi a declarat, joi, că nu există niciun adevăr în rapoartele potrivit cărora Fondul de investiții ar susține acest pachet guvernamental, adăugând că Fondul și-a luat deciziile de investiții în folosul asiguraților.