Home » Știri » Știri externe » Marine Le Pen: dacă ies președinte al Franței, voi organiza un referendum de ieșire din UE

Marine Le Pen: dacă ies președinte al Franței, voi organiza un referendum de ieșire din UE

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 16:01
Marine Le Pen: dacă ies președinte al Franței, voi organiza un referendum de ieșire din UE

Liderul Frontului Național, Marine Le Pen, a promis un referendum de ieșire din UE al Franței, dacă va fi aleasă în funcția de președinte.

Afirmațiile potrivit cărora Marine Le Pen va organiza referendumul prin care Franța să părăsească blocul UE, au fost făcute într-un amplu interviu pentru RIA Novosti, publicat joi pe site-ul agenției ruse, conform Agerpres.

„În ceea ce privește UE, le-am spus francezilor că, dacă mă vor alege (președinte), mă voi duce neîntârziat la Bruxelles pentru a demara negocierile pentru restituirea suveranității noastre. Iar după o jumătate de an vom organiza un referendum pentru ieșirea Franței din UE”, a declarat Marine Le Pen.

În opinia liderei Frontului Național din Franța, alegerea lui Donald Trump drept președinte al Statelor Unite și amplificarea euroscepticismului fac posibilă îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă.

Comentând pe marginea așteptărilor sale de la diplomația franceză în cazul în care va fi aleasă președinte, Le Pen și-a exprimat speranța că lucrurile se vor îndrepta spre „o lume multipolară, mai echilibrată”. „Acesta va fi obiectivul pe care îl voi trasa diplomației franceze”, a spus ea.

Marine Le Pen consideră neoportune sancțiunile economice împotriva Rusiei și își dorește anularea acestora.

„Cred că UE este orbită de dogmele sale pentru a putea privi situația în mod realist.(…) Tot ce se referă la Rusia, dar nu numai la ea, este analizat exclusiv prin prismă ideologică. Nimeni nu ține cont nici de interesele noastre, nici de situația reală”, a declarat Marine Le Pen.

În ceea ce privește NATO și prezența Franței în această organizație, Le Pen este de părere că Parisul ar trebui să se gândească foarte bine cât de utilă este pentru francezi ca țara lor să rămână membră în NATO.

„În orice caz, pentru mine este evident: NATO nu trebuie în niciun caz să reprezinte o amenințare la adresa Rusiei: războiul rece s-a încheiat demult!”, a concluzionat ea.