Home » Știri » Știri externe » VIDEO Atentat Germania: un martor a filmat scenele de după atac

VIDEO Atentat Germania: un martor a filmat scenele de după atac

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 14:26
VIDEO Atentat Germania: un martor a filmat scenele de după atac

Atentatul din Germania: Un martor ocular care s-a aflat la Târgul de Crăciun de la Berlin a filmat, luni seara, imagini dramatice cu victimele camionului care a intrat in multime, omorând 12 oameni și ranind alți 48. 

Imaginile video cu atentatul din Germania au fost trimise redacției ziarului Incomod, iar aceștia au postat înregistrarea pe youtube.

Atacatorul a reușit să fugă de la fața locului, cu toate că a fost reținut. Acum, poliția germană a anunțat că acesta este capturat și a confirmat că este vorba despre cetățeanul pakistanez în vărstă de 23 de ani.

Atentatul din Germania, în care un camion a intrat în mulţime într-un Tărg de Crăciun din capitala germană, a fost comis în mod intenţionat, afirmă poliţia într-un mesaj postat pe Twitter. Forţele de ordine adaugă că este vorba despre un presupus atac terorist. În urma incidentului, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar alte 48 au fost rănite, informează news.ro.

Teama faţă de atentate de amploare a alimentat dezbaterea politică în Germania de peste un an. Populiştii de dreapta apreciază astfel că Angela Merkel, cancelarul german, şi-a pus în pericol ţara deschizând-o în 2015 celor aproape 900.000 de solicitanţi de azil originari în principal din lumea musulmană.

Drama de luni seara din Berlin amintește de atentatul comis la Nisa, în 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei, când un camion a intrat în mulţimea adunată să vadă focul de artificii.