Home » Știri » Știri economice » ANAF: Taxele și impozitele se pot plăti online, prin Ghișeul.ro

ANAF: Taxele și impozitele se pot plăti online, prin Ghișeul.ro

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 16:23
ANAF: Taxele și impozitele se pot plăti online, prin Ghișeul.ro

Gata cu cozile de la ghișee! Începând de pe 14 decembrie, taxele și impozitele de la ANAF se pot plăti online de către personele fizice. 

Taxele și impozitele se pot plăti online de către persoanele fizice, de pe 14 decembrie, prin intermediul www.ghișeul.ro, dupa ce Agenția Naționaă de Administrare a Fraudelor (ANAF) a finalizat procedura de achiziţie publică a serviciilor de acceptare a plăţilor online de taxe şi impozite cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, (SNEP), relatează agenția Mediafax.

Acest Acord – cadru a fost încheiat cu trei bănci și are un termen de valabilitate de 32 de luni.

„Pentru maximizarea eficienţei economice a achiziţiei şi păstrarea posibilităţii adaptării comisioanelor la volumul plăţilor, BCR, Banca Transilvania şi Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu preţul cel mai mic şi este semnat un contract subsecvent pentru maximum 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăţi efectuate electronic de contribuabil”, arată comunicatul ANAF.

Până acum, cetățenii care aveau de achitat obligații fiscale la ANAF o puteau face în numerar sau cu cardul bancar, dar doar la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, prin virament bancar – ordin de plată sau internet banking – sau prin Poșta Română.

În ultimele două zile s-a lucrat la asigurarea unei funcționări cât mai bune a platformei Ghișeul.ro și compatibilizării sistemelor informatice ale AADR şi MFP-ANAF.