Home » Știri » Știri economice » Directorul general al CFR Marfă a fost demis

Directorul general al CFR Marfă a fost demis

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 15:43
Directorul general al CFR Marfă a fost demis

Directorul general al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun, numit acum opt luni în urma unei selecţii, a fost revocat din funcţie.

Decizia de revocare din funcție a directorului general al CFR Marfă Directorul general al CFR Marfă vine ca „ca urmare a analizării activităţii de management a acestuia”, a anunţat, marţi, consiliul de administraţie al companiei de stat, citat de news.ro.

Mihuţ Constantin Crăciun, care are experienţă în companii specializate în băuturi precum Coca Cola şi Red Bull, a fost numit în 18 aprilie de către Ministerul Transporturilor, care controlează CFR Marfă, în funcţia de director general al societăţii.

„În perioada următoare conducerea provizorie a companiei va fi asigurată de Pavel Bărculeţ, care în prezent ocupă funcţia de director departament economic financiar, până la desemnarea unui director general în urma procedurii de selecţie conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat CFR Marfă.

Crăciun a fost numit în urma unei proceduri de selecţie, în baza Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă în instituţiile publice.

Managerul a făcut parte din echipa de management al producătorului şi distribuitorului de băuturi răcoritoare Coca Cola România încă de la intrarea pe piaţa locală, în perioada ianuarie 1992 – octombrie 1996.

De asemenea, el a fost director de vânzări la producătorul de tutun Japan Tabacco International și director general Red Bull România, Bulgaria, Albania şi Moldova.

Din decembrie 2015, până în aprilie 2016, Crăciun a ocupat funcţia de consilier la cancelaria primului ministru pe probleme de economie şi transport.

CFR Marfă şi-a diminuat pierderile până la 3,5 milioane de lei pe lună în perioada mai – august, ceea ce înseamnă o reducere de 80% faţă de primele patru luni ale anului, când pierderile lunare erau de 17,5 milioane de lei, potrivit datelor publicate de transportatorul feroviar.