Rezerve de aur în valoare de 600 de miliarde de yuani au fost găsite în județul Pingjiang.
China a descoperit o avere pe pământul său, chiar dacă încă se confruntă cu o situație economică complexă, cu o creștere care continuă să scadă și șomajul în rândul tinerilor în creștere. Descoperirea a avut loc în provincia centrală Hunan, unde au fost găsite rezerve de aur în valoare de 600 de miliarde de yuani (82,9 miliarde de dolari).
Agenția de știri de stat Xinhua a raportat că Academia de Geologie Hunan a găsit peste 40 de filoane de minereu de aur la o adâncime de peste 2.000 de metri în județul Pingjiang, cu un total de 300,2 tone de resurse de aur descoperite în zona centrală de explorare și un grad mai mare de 138 de grame pe tonă.
Experții sugerează că o explorare ulterioară ar putea dezvălui alte 700 de tone de aur la adâncimi de până la 3.000 de metri, ceea ce ar putea duce rezerva totală la 1.000 de tone. Aceasta înseamnă cel mai mare depozit găsit vreodată. Chen Rulin, expert în prospectarea mineralelor, a declarat presei de stat că multe carote de rocă forate au arătat aur vizibil, indicând bogăția zăcământului.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Desigur, nu va fi atât de ușor să scoți totul afară. Într-adevăr, calea către extracție ar putea fi plină de obstacole. Factorii geologici și economici înseamnă că doar aproximativ 10% din zăcămintele de aur din întreaga lume sunt considerate utilizabile pentru operațiuni miniere. În ciuda acestor obstacole, vasta experiență și capacitățile tehnologice ale Chinei în minerit o poziționează bine pentru a exploata aceste resurse.
Un exemplu clar al acestor capacități vine în extracția pământurilor rare. În prezent, Beijingul produce aproximativ 60% din metalele pământurilor rare din lume și aproximativ 90% din pământurile rare rafinate de pe piață. China nu este singura țară care deține pământuri rare, având în vedere că găzduiește 36% din zăcămintele sale, dar a reușit să construiască un sistem integrat de extracție și rafinare de neegalat, dotat cu procese care sunt acum complet automatizate.
În plus, condițiile geologice ale Chinei contribuie substanțial la rezervele sale de aur. Vasta masă continentală a țării se află la convergența mai multor plăci tectonice, generând o activitate geologică semnificativă care conduce la formarea aurului. Pe lângă zăcămintele interne, China menține și operațiuni miniere în diferite țări africane, unde în realitate companiile din Beijing domină și sectorul de extracție a resurselor cruciale precum cobaltul din Republica Democrată Congo.
Descoperirea ar putea consolida poziția Chinei în producția mondială de aur, în care este deja o superputere și ocupă locul trei, în urma Rusiei și Australiei. Aurul este o componentă critică în diverse tehnologii, inclusiv computere, echipamente de comunicații.