Home » Știri » Știri sociale » 27 de ani de la Revoluție: restricții de circulație în București pentru comemorări

27 de ani de la Revoluție: restricții de circulație în București pentru comemorări

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 10:19
27 de ani de la Revoluție: restricții de circulație în București pentru comemorări

Pe data de 21 și 22 decembrie sunt restricții de circulație în București, pentru a comemora 27 de ani de la Revoluție.

Potrivit Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, în zona Universitate, Tineretului, Calea Victoriei, Piaţa Revoluţiei și Dorobanţi circuația rutieră va fi restricționată pentru evenimentele de comemorare a 27 de ani de la Revoluție, scrie Mediafax.

Pe 21 decembrie se împlinesc 27 de ani de la Revoluție, iar între orele 08:45 – 10:33, va fi restricţionată circulaţia rutieră pe Calea Şerban Vodă, între şoseaua Olteniţei şi breteaua de legătură dintre Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Viilor, iar între 11:30 – 14:30 pe bulevardul Nicolae Bălcescu între Piaţa Universităţii şi strada Batiştei, sensul de mers spre Piaţa Romană şi banda IV pe sensul spre Piaţa Universităţii între strada Batiştei şi Piaţa Universităţii, precum şi banda I, între strada Batiştei şi strada Dem I. Dobrescu, sensul către Piaţa Romană, se arată într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse citate, tot pe 21 decembrie, între 13:15 – 13:45, nu se va putea circula în Piaţa Romană pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului şi depunerii de coroane la Troiţa din zonă.

„În data de 22 decembrie 2016, între orele 07:30 – 10:00, se va restricţiona traficul rutier pe banda adiacentă pistei de biciclete de pe Calea Victoriei în zona Momentului pentru Cinstirea Eroilor din Pţa. Revoluţiei, porţiunea cuprinsă între Str. Dem I. Dobrescu şi Aleea Kretzulescu; în data de 22 decembrie 2016, între orele 09:30 – 11:00 se va restricţiona traficul rutier pe Str. Gral Berthelot;în data de 22 decembrie 2016, între orele 10:30 – 12:00 se va restricţiona circulaţia rutieră pe Calea Dorobanţilor, numai pe banda I, între Pţa. Charles de Gaulle şi Pţa. Dorobanţilor”, se notează în comunicat.

]n ziuaîn care se împlinesc 27 de ani de la Revoluție, poliţiştii de la Rutieră le recomandă şoferilor care au drum în zonele restricţionate să reducă viteza şi să respecte semnalele agenţilor de la circulaţie.

„Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.”, susţin cei de la Brigada de Poliție Rutieră.

Revoluția din 1989 a început la Timișoara, pe 20 decembrie, apoi a continuat în toată țara și a avut ca final uciderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și a soției acestuia, Elena Ceaușescu, pe data de 25 decembrie, la Târgoviște.