Home » Știri » Știri sociale » Când are loc sesiunea specială a Evaluării Naționale 2021

Când are loc sesiunea specială a Evaluării Naționale 2021

Pană Emanuela / 27.06.2021, 16:10
Când are loc sesiunea specială a Evaluării Naționale 2021

Anul acesta, Evaluarea Națională va avea și o etapă specială, organizată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în perioada 28 iunie – 12 iulie. Înscrierile pentru sesiunea specială, dedicată absolvenților de clasa a VIII-a care, din motive medicale nu au putut participa la prima sesiune a examenului, se încheie chiar astăzi. Prima probă scrisă va avea loc pe data de 5 iulie. Mai multe detalii, în continuare.

Când are loc sesiunea specială a Evaluării Naționale 2021

Sesiunea specială a examenului de Evaluare Naţională 2021 reprezintă o a doua șansă acordată absolvenților învățământului gimnanial care, în contextul pandemiei, nu au putut participa la prima etapă deoarece au fost în izolare/carantină sau, din alte motive justificate. Pentru a putea susține examenul național, aceștia trebuie să prezinte un certificat medical.

Astăzi este ultima zi în care elevii se mai pot înscrie, dar doar dacă fac dovada că nu s-au putut prezenta la examenul național în prima sesiune.

Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat, au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an; este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională“, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, el a precizat că vor fi cazuri speciale în care ministerul în fruntea căruia se află va da derogare pentru susţinerea Evaluării Naţionale.

Pentru toţi acei elevi şi credeţi-mă că avem situaţii absolut impresionante, menţionez fără să vă dau niciun nume, un elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, care a luat nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără excepţie, care a luat 10 la simularea Evaluării Naţionale şi care acum se află într-o altă ţară, în spital, cu un cancer de stadiul patru şi care doreşte să susţină Evaluarea Naţională.

Este unul din multe cazuri de situaţii speciale în care vom da derogare, examenul va fi susţinut pentru aceşti copii fie online, fie cu asistenţă din partea personalului ambasadei. Oricare ar fi soluţia, vom asigura dreptul de a susţine examenul pentru aceşti copii“, a mai transmis ministrul Educației.

Primele rezultate la sesiunea specială a examenului de Evaluare Națională, înaintea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 9 iulie.

Citește și: Rezultate pe județe și orașe la Capacitate 2021. Verifică online ce note ai luat la Evaluarea Națională

Calendarul examenului de Evaluare Naţională, sesiunea specială

Sesiunea specială a examenului de Evaluare Națională se va desfășura în perioada 28 iunie – 12 iulie, iar repartizarea elevilor care s-au confruntat cu probleme medicale va fi făcută pe 24 iulie.

Evaluarea Naţională 2021, sesiunea specială. Care e calendarul şi cine se poate înscrie

Calendarul complet al sesiunii speciale:

  • 28 iunie – 2 iulie – Înscrierea la etapa specială a Evaluării Naţionale (se pot înscrie numai candidaţii care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021);
  • 5 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura română;
  • 6 iulie – proba scrisă la Matematică;
  • 7 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă;
  • 9 iulie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (ora 12:00) Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 20:00);
  • 10-11 iulie – Rezolvarea contestaţiilor;
  • 12 iulie – Afişarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Prima sesiune a examenului de Evaluare Națională 2o21 s-a încheiat vineri, 28 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate au fost afișat pe 29 iunie, iar contestațiile au fost depuse în aceeși zi, în intervalul orar 16:00 – 19:00), dar și pe 30 iunie, orele 08:00 – 12:00.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie.