Home » Știri » Știri sociale » Ce poți să faci dacă îți găsești locul de parcare ocupat. Precizări importante de la Poliție

Ce poți să faci dacă îți găsești locul de parcare ocupat. Precizări importante de la Poliție

Manolică Anca / 27.07.2022, 10:17
Ce poți să faci dacă îți găsești locul de parcare ocupat. Precizări importante de la Poliție

Cui nu i s-a întâmplat, măcar o dată, să ajungă acasă cu mașina și să își găsească locul de parcare ocupat? Sigur multora dintre noi, mai ales că în ultimii ani numărul mașinilor a crescut exponențial, iar locurile de parcare au rămas aceleași. Iată ce poți să faci dacă îți găsești locul de parcare ocupat.

Ce poți să faci dacă locul tău de parcare este ocupat

În ultimii ani, numărul mașinilor s-a înmulțit foarte mult și, din păcate, locurile de parcare sunt de mult insuficiente. Așadar, fiecare șofer se descurcă cum poate și parchează, de cele mai multe ori, pe unde poate. Marile orașe au un trafic infernal și de multe ori apar conflicte între participanții la trafic din lipsa spațiului de parcare.

În Capitală, de exemplu, un loc de parcare se poate rezerva, pentru tot anul, la Primărie. De multe ori, însă, se întâmplă să te întorci acasă de la serviciu și să îți găsești poziția ocupată de altă mașină. Iată ce poţi să faci dacă te regăsești într-o asemenea situaţie.

Nu îți face singur dreptate, apelează la Poliție

Din păcate, există o mulțime de participanți la trafic care nu respectă regulile de circulație. Aceștia își lasă mașina pe unde apucă, fie în stradă, fie ocupă locul de parcare al altcuiva, de cele mai multe ori uitând să lase și un număr de telefon atașat pentru a putea fi contactați. Și desigur, până la un conflict nu mai este decât un pas.

Dacă și tu te-ai confruntat cu o astfel de problemă, trebuie să știi că cea mai bună metodă de a o rezolva este să apelezi la Poliția Locală și să anunți ocuparea abuzivă a locului de parcare. Este singura metodă legală. Trebuie să știi că va fi necesar să dovedești că deții acel loc de parcare, iar după aceea organele de poliție vor lua măsurile care se impun.

„Se sesizează Poliția Locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. Odată ajunşi, poliţiştii vă vor cere să faceţi dovada faptului că aţi achitat locul de parcare respectiv, deci trebuie să aveţi actele care demonstrează acest lucru la îndemână.

Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată. Pentru început, va primi avertisment, apoi amendă, însă se poate ajunge până la a i se ridica autoturismul”, a explicat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, potrivit click.ro.

Nu este deloc indicat să încerci să îți faci sigur dreptate și să blochezi autoturismul parcat ilegal sau să îi aduci daune fizice, pentru că riști și tu să fii sancționat, conform legii.

Așadar, legea prevede ca persoana care a ocupat locul de parcare al altcuiva să fie sancționată cu amendă și chiar cu ridicarea mașinii. Important de precizat este că ambele pedepse pot fi cumulate.